Тази седмица музикалният свят на 25-ия филм за легендарния Джеймс Бонд беше белязан от изключително важни новини. „Смъртта може да почака“ ще бъде не само емблематичен момент от историята на най-иконичния франчайз в цялата киноиндустрия, но ще подари на зрителите привилегията да се насладят на изкуството на двама от най-популярните и талантливи артисти на нашето време – американската звезда Били Айлиш, която през 2016 година дебютира на световната сцена и я покорява с таланта си, както и знаменитият немски композитор Ханс Цимер, носител на „Оскар“ и създал музика за повече от 120 филма.

Имаме щастието да съобщим, че Били и Финиъс О'Конъл (по-големият брат на Били) са написали невероятно въздействаща и трогателна песен за „Смъртта може да почака“, която бе създадена перфектно, за да работи в рамките на емоционалната история на филма“, заявиха Майкъл Г. Уилсън и Барбара Броколи, продуцентите на 25-ия филм за Бонд. Били Айлиш е само на 18 години, а вече е мултиплатинен изпълнител и носител на „Грами“.

Невероятно е да бъдеш част от всичко това. Да имаш честта да създадеш тематична песен за филм, който е част от такъв легендарен франчайз. Това е най-готиният франчайз, съществувал някога. Все още съм в шок“, споделя Били Айлиш.

А нейният брат, заедно с когото създават песента, добавя още: „Да пиша песен за Бонд, е нещо, за което съм мечтал цял живот. Няма по-силно обединяване на кино и музика, както при „Goldfinger“ и „Live And Let Die“ от франчайза за Бонд. Чувстваме се късметлии да имаме малка роля в такава мащабна и обичана продукция.“

Малко имат честта да бъдат избрани за създаването на тематична песен за филм на Бонд. Аз съм огромен фен на Били и Финиъс. Тяхната креативна цялост и талант са недостижими и нямам търпение публиката да чуе какво са сътворили – те са нова световна перспектива, чиито вокал ще остане за следващите поколения“, каза и режисьорът на „Смъртта може да почака“ Кари Фукунага.