Свободно време

Китайски хороскоп за годината на Белия Метален Плъх (Мишка)

Инициативните ще постигнат успехи

18.01.2020г. / 14 51ч.
Михаела Лазарова
Илюстрация: istock

Илюстрация: istock

Предполагам много хора си задават въпроса защо Новата година в китайския календар настъпва на дата, различна от 01.01 както е обичайно прието. Отговорът е лесен. Датата не е постоянна и винаги е на 2-рото новолуние след Зимното слънцестоене, което обикновено се пада в знака на Водолея.

Абсолютно всички хора, независимо от различията си притежават едно общовалидно и неоспоримо качество и това е любопитството, желанието да разберат какво ги очаква в поредната предстояща година.

Астрологична прогноза за 2020 година

Без значение кой на какво вярва (едни се надяват на Съдбата, други на Провидението, трети на Вселената, други пък на Господ), всички те мечтаят за щастие, късмет и положителни промени. Благоденствието ни, разбира се, зависи от много фактори, но най-голяма тежест имат смелостта ни, желанието и усилията, които сме готови да положим.

И така, на 25.01.2020 г. започва годината на Белия Метален Плъх или Мишка, на кой както му допада. На 11.02.2021 г. Мишката ще отстъпи място на упорития и неуморим Бик (Бивол), който също ще бъде бял и метален. Особеното в случая е, че ще имаме една и съща стихия в две поредни години, което съвсем не е без значение. Бикът ще довърши започнатото от Мишката и ще подготви почвата, на която да се развихри енергичният Тигър.

Цветът е бял, защото металът условно казано е бял. Металът сам по себе си дава качества като твърдост, упоритост, решителност. Не е трудно да се досетим, че хората с тези качества в характера си ще напреднат повече и по-бързо от останалите. Сполуката ще споходи целенасочените, действените и инициативните.

Металът е сложна стихия и придава най-силен заряд на мечтателите и творците, на хората с въображение. Би било голяма грешка от тяхна страна, ако не разгърнат максимално потенциала си.

Белият цвят от своя страна символизира чистотата, което подсказва, че трябва да се освободим от мрачните си мисли и да сме чистосърдечни. За предпочитане е белият, сребристият и гълъбовосивият цвят да присъстват ежедневно в облеклото и аксесоарите ни, макар и в дребни елементи.

Асоциативно представителите на западната цивилизация имат негативно отношение към Мишката, а още повече към Плъха. Свързваме ги с поразии, мръсотии, болести и зарази.

В източната култура, обаче, Плъхът или Мишката, както на мен ми е по-удобно да ползвам, е едно от 12-те небесни създания, избрани от самия Буда и именно с нея започва всеки 12-годишен цикъл.

Тя се характеризира с реализъм, трезво мислене, хитрост, последователност и адаптивност. Тя е талантлива, любвеобилна и прозорлива. Благодарение на тези си качества тя постига успех там, където другите се провалят. Мишката е сладкодумна, общителна и акуратна, търси начини да повиши социалния си статус.

Не бива да се пропуска фактът, че тя не толерира високомерните. Тя е един истински „сив кардинал“, който реализира замислите си без излишен шум и без да привлича вниманието.

Логично следва изводът, че ще се справим с предизвикателствата, ако разчитаме на собствените си сили, не залагаме на „връзки“, не се хвалим с постиженията си и не се бъркаме, където не ни е работа.

Естествено е, че събитията в нейната година ще са белязани от нейните качества. Отношенията от всички видове и на всички нива ще се развият, задълбочат и усъвършенстват. Условията ще са подходящи за създаване на голямо количество делови връзки. Дори да се окажат краткотрайни ще оставят след себе си значима следа.

Годишен хороскоп за 2020

Със сигурност ще има повече сключени бракове или повече новосъздадени семейства, които може и да не са оформили съвместния си живот юридически, но ще са „свили гнездото си“, ще са построили свой дом. Голяма част от съществуващите семейства, чиито отношения към момента са в криза ще разрешат проблемите си по мирен начин. Дори да се стигне до развод или раздяла то ще е без излишна шумотевица.

Мишката не е само „положителен герой“, тя си има и отрицателни качества като например способността ѝ да изпада в истерия при сигнал за опасност. Почувства ли се застрашена, тя започва да манипулира хората около себе си, след което губи доверието им. Не признава грешките си, а ако се почувства обидена започва да плете интриги.

В този ред на мисли хората трябва да имат предвид, че в годината на Мишката освен упоритост и последователност ще са ни нужни и качества като състрадание и снизходителност. Трябва да отстояваме справедливи каузи. Трябва да проявяваме уважение към другите, изразявайки мнението си. Трябва да се научим да забравяме сторените злини и да не се изкушаваме да търсим възмездие.

Новият 12-годишен цикъл ще засегне в широк мащаб както политиката, така и икономиката. В тези сфери ще се случат радикални реформи, определящи по-нататъшното развитие на цивилизацията като цяло. Правим крачка напред към нов исторически период, в който ни предстои да преживеем знакови събития.

Най-първо ще се почувства влиянието на Мишката върху финансите. Ще повишат приходите си фирмите, занимаващи се с недвижимост, застраховане, финансови сделки, строителство, екология, добиване на суровини. Забележим напредък ще отбележат компютърните технологии и шоу-бизнесът, а те ще дадат „начална скорост“ и на дейности в областта на фармацевтиката, козметиката, здравеопазването, изкуството.

Екологичните промени ще се отразят върху цената на земята, която ще се повиши. Дългосрочните проекти, насочени към фундаментални открития ще са ефективни.

Ще постигнат успехи финансовите институции, които своевременно са доказали, че могат да провеждат адекватна кредитна политика в кризисни условия и са спечелили доверието на клиентите си, изпълнявайки дадените обещания.

Ще се усъвършенства вертикалната структура на управлението, от която зависи стабилността в политическата, икономическата и социалната сфера.

Ще получат широки възможности за реализация консерваторите (в политиката), преподавателите (в науката), висшите сановници, търсещи начини за преодоляване на религиозните противоречия (във вероизповеданието), инвеститорите на иновативни технологии (в индустрията).

Повишаването на доходите ще подобри и качеството на живот в широк мащаб. Движението на човешки маси ще продължи, но вече не толкова като принудителна емиграция, а повече като стремеж за подобряване на социалния статус.

Всичко това, разбира се, не може да се случи без активното индивидуално и групово участие на личността във всички процеси. Никой не трябва да стои „със скръстени ръце“ и да се опитва да живее за чужда сметка.

През 2020 г. Мишката ще „положи основите“ за следващите, още по-сериозни промени в световен мащаб, които Бикът ще трябва да продължи през 2021 г.

Автор на статията е астролог Петя Георгиева.

Илюстрации: istock

Коментирай
Свободно време