Свободно време

Баскетболната легенда Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер

В трагичния инцидент е загинала и 13-годишната му дъщеря Джиана-Мария Оноре

27.01.2020г. / 09 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: Kobe Bryant Instagram

Снимка: Kobe Bryant Instagram

Баскетболистът Коби Брайънт е починал в жестока катастрофа с хеликоптер в района Калабас, Калифорния. Трагичният инцидент се е случил на 26 януари, а в катастрофата са загинали общо 9 души, като 13-годишната дъщеря на Брайънт също е сред починалите.

41-годишният Коби Брайънт е пътувал с личния си хеликоптер, но поради лоша видимост хеликоптерът се е разбил в района на предградието Калабас и се е взривил.

Освен баскетболната легенда в хеликоптера е имало още 8 души, като сред тях и неговата дъщеря Джиана-Мария Оноре Брайънт.

След като властите са потвърдили за смъртта на Брайънт, много спортисти и личности от света на шоубизнеса изразиха своята скръб и прощални послания в медиите и социалните мрежи. Коби Брайънт бе 5-кратен шампион в НБА, като за цялата си кариера е играл в "Лос Анджелис Лейкърс".

Шакил О`Нийл написа в профила си в Туитър: "Няма думи, които да изразят болката, през която минавам с тази трагедия, загубвайки моята племенница Джиджи и моя брат Коби Брайънт. Обичам ви и ще ни липсвате. Моите съболезнования към семейството на Брайънт и семействата на останалите пасажери. БОЛЕН СЪМ."

Музикалната звезда и голям спортен фен Дрейк написа: "Не може да е истина."
 

Елън Дедженеръс: "Както всички останали, тъжна и поразена съм от новините за Коби Брайънт. Моето сърце скърби за неговата съпруга и семейство."

Тейлър Суифт: "Моето сърце е на парчета, разбирайки за тази невъзможна за представяне трагедия. Не мога да си представя какво преживяват семействата им. Коби означаваше толкова много за мен и за всички нас."

Христо Стоичков също изрази скръбта си след трагичната новина, като публикува снимка на Брайънт в профила си в Инстаграм. Към снимката легендарният ни футболист написа: "Той остава най-харизматичният спортист в света. Почивай в мир."

 

Коментирай