Свободно време

Били Айлиш ще пее на Оскарите

Младата певица ще пее на церемонията по връчване на 92-ите награди „Оскар“

30.01.2020г. / 10 48ч.
Мария Дуковска
Били Айлиш ще пее на Оскарите

Петкратната носителка на „Грами“ Били Айлиш е сред изпълнителите, които ще се представят на сцената на 92-ите награди „Оскар“ в неделя, 9 февруари 2020 г., в Долби Тиътър в Холивуд. Шоуто ще бъде излъчено пряко по ABC в над 225 държави и територии.

Преди броени дни певицата влезе в историята на най-престижните музикални награди „Грами“ като най-младия артист с отличия в 5 водещи категории. 18-годишната сензация грабна статуетки за Най-добър нов артист, Албум на годината, Запис на годината, Песен на годината и Най-добър поп вокален албум.

Нейният брат, сродна душа и партньор в музиката, Финиъс, попълни семейната колекция със статуетки и в 2-те категории, в които бе номиниран – Продуцент на годината (некласически) и Най-добра продукция на албум (некласически).

През изминалата седмица Били Айлиш направи втори режисьорски скок с музикалното видео към сингъла си „everything i wanted“, в което участва самата изпълнителка и брат ѝ Финиъс. Песента е посветена на любовта между брат и сестра.

По-рано този месец стана ясно, че Били Айлиш ще изпълнява водещата музикална тема към предстоящия 25-и филм за Джеймс Бонд – „No Time To Die“. Филмът „No Time To Die“ тръгва в кината през април. Били Айлиш написва песента заедно с брат си Финиъс. Така тя се превърна в най-младия артист в историята, който е създавал и записвал песен за Джеймс Бонд. Световното турне „WHERE DO WE GO? World Arena Tour“ е разпродадено в рамките на час и стартира на 9-и март, 2020.

Коментирай