Свободно време

10 милионери, които няма да оставят богатството на децата си

Вижте кои са те

31.01.2020г. / 14 04ч.
Мария Дуковска
Бил Гейтс може да е милиардер, но децата му ще са само милионери. Снимка: Getty images

Бил Гейтс може да е милиардер, но децата му ще са само милионери. Снимка: Getty images

Андрю Лойд Уебър


Снимка: Getty images

Богатство: 820 милиона паунда (1,7 милиард долара)

Източник на богатство: театър

Прочутият композитор и баща на 5 деца казва пред „Daily Mirror“ през 2008-а, че не планира да остави огромното си състояние на децата си.

Няма да направя услуга на децата си да забогатеят внезапно, тъй като така няма да имат инициатива да работят“, казва Уебър.

Вместо да им остави огромното си богатство, композиторът е споделял, че иска да инвестира парите си в музикални проекти, макар и все още да не знае в какви точно. „Много вероятно е съпругата ми Маделайн да ме надживее, така че ще оставя този проблем на нея“, споделя Уебър.

Цитати за мечтите и целите, които си поставяме

Джордж Лукас


Богатство: 6,4 милиарда долара

Източник на богатство: филми

Известният режисьор се сдоби с огромното богатство, след като продаде франчайза „Star Wars“ и продуцентската си компания „Lucasfilm“ на The Walt Disney Company за 4,05 милиарда долара през 2012 г.

Лукас има 4 деца, три от които са осиновени.

Говорител на Лукас обаче казва пред „Hollywood Reporter“, че основният процент от приходите на режисьора ще отидат за образователни благотворителни проекти.

Тест за богатство

Майкъл Блумбърг

Снимка: БГНЕС/EPA

Богатство: 54 милиарда долара

Източник на богатство: финансова медия

Бившият кмет на Ню Йорк се намира на 14-о място в класацията за най-богати хора в света според „Business Insider“.

Но самият той наскоро обяви публично, че се надява по-голямата част от тези пари да бъде раздадена преди смъртта му. Милиардерът възнамерява да дари състоянието си на различните си филантропски инициативи.

3 фъншуй символа, които ще ни донесат късмет и богатство през 2020-а

Марк Зукърбърг

Снимка: Facebook

Богатство: 72 милиарда долара

Източник на богатство: Facebook

След раждането на първата им дъщеря Макс, Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан обявиха, че ще дарят 99% от нейното наследство за благотворителност.

Уорън Бъфет

Богатство: 88,8 милиарда долара

Източник на богатство: Berkshire Hathaway

Бъфет става известен като инвеститор и CEO на компанията Berkshire Hathaway, която притежава или има акции в много други компании като Kraft Heinz, American Express, Duracell, Apple. Според Форбс Бъфет е един от най-успешните инвеститори за всички времена.

Освен един от най-богатите хора в света, Бъфет е голям филантроп, който планира да дари 100% от богатството си на различни благотворителни инициативи след смъртта си, без да остави нищо на децата си.

Вместо да даде директно пари на всяко от трите си деца, Бъфет обещава да даде общо 2,1 милиарда акции от Berkshire Hathaway на всяка от благотворителните фондации на децата си като награда за техния успех.

Голяма част от богатството му ще отиде във фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

С какво се отличават родителите на успешните деца?

Бил Гейтс

Богатство: 113 милиарда долара

Източник: Microsoft

Както голяма част от най-богатите хора в света, така и Бил Гейтс е голям филантроп, който подкрепя много благотворителни инициативи. Основателят на Microsoft дори планира да дари голямата част от милиардното си богатство за благотворителност.

Гейтс има три деца, които явно са наследили филантропския ген на баща си, споделят, че са щастливи да не наследят богатството на баща си. Според Reddit AMA, магнатът е казал, че всяко от децата му ще получи по 10 милиона долара, еквивалент на по-малко от 1% от богатството му.

Определено мисля, че да оставиш на децата си огромни количества пари не е в тяхна услуга“, казва Гейтс пред AMA.

Правила за възпитание на гениални деца

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Смях ( преди 4 години )
Какво мислят да оставят или да не оставят на децата си тези хора - няма никакво значение.Първо, никой не знае какво точно ще направят, въпреки декларациите си.Второ, може да не им оставят милиардите или милионите си, но е достатъчно да ги отгледат луксозно и удобно, да платят образованието им и да ударят няколко рамена при старта в живота им.И трето - никой нищо не казва за фондовете, които оставят на своите внуци бабите и дядовцитв.А има и четвърто, и пето...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 4 години )
И васил Божков няма да остави парите си на детито си. Сега приятелчетата ще му вземат всичко и сина му ще се наложи да го гледа Софиянски. Дали не го е яд, ме си е купил фабрика на осми септември, а до десети ноември е доста дълеч, защото не е след 40 дни, а след 40 години ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар