Свободно време

Албена Ситнилска с първи стъпки в каскадьорството

За новото си начинание Албена споделя, че винаги е имала влечение към екранния бой

11.02.2020г. / 11 35ч.
Мария Дуковска
Албена Ситнилска с първи стъпки в каскадьорството

Най-опасната жена в българските бойни спортове не спира да експериментира и да се включва в нови, разнообразни и екстремни бойни предизвикателства. Последното начинание, с което нежната и силна Албена се захваща, е посещаването на школа по каскадьорство. За никого не е тайна, че кикбоксьорката винаги е готова да поеме по нов боен път, след което да покори и върха му. След като с годините успя да завоюва всички възможни европейски и световни титли по таекуондо, Ситнилска насочи фокуса си върху кикбокса, където все още има медали и титли за завземане.

За новото си начинание Албена споделя, че винаги е имала влечение към екранния бой, но едва сега е дошъл правилният момент, в който да му се отдаде. Школата се намира на територията на „Ню Бояна филм студио“, като през своята първа седмица, кикбоксьорката вече тренира боеве със саби, мечове, битки с коли. Макар да е професионалист в бойните спортове, каскадьорството представлява предизвикателство за Ситнилска, тъй като в него е необходимо да пресъздаде разнообразните техники, с които реално си служи на ринга, но без да се налага да докосва противника.

На въпроса дали това ново и вълнуващо начало няма да попречи на нейната концентрация върху предстоящия двубой по кикбокс във Варна по време на петото издание на елитната галавечер SENSHI, Ситнилска отговаря лаконично. Българката №1 в кикбокса сподели, че се подготвя усилено за предстоящия сблъсък с украинката Анна Издебска и обещава интригуващ за публиката двубой. За да се представи безупречно, Албена тренира по няколко пъти на ден и спазва стриктен и тежък хранителен режим, за да свали излишните килограми до големия ден.

На 22 февруари във Варна, шампионката по таекуондо и кикбокс за пръв път ще се качи на боксовия ринг на веригата SENSHI, като заедно с украинската световна вицешампионка по карате киокушин, ще предложи на публиката истинско зрелищно откриване на елитната бойна галавечер.

Коментирай