Свободно време

Таро карта за 10 юли

Коя е Таро картата на деня

10.07.2020г. / 07 48ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Карта Таро на деня – Влюбените изобразяват Адам и Ева в Райската градина преди грехопадението и най-често се появяват, когато трябва да се вземе дълбоко, емоционално решение на ниво душа.

Влюбените са кръстопът, те са тук, за да ви вдъхновят да осъзнаете какво наистина обичате, и да го изберете. Да преоткриете своите ценности и мотивация, да се запитате дали изборът хармонизира с вашата душа, с усещането ви за мисия и с вътрешната ви ценностна система.

Може да възприемете тази карта и като себеоткриване и взимане на определено решение спрямо това себеоткриване. Картата ви стимулира да обърнете внимание на вътрешния си свят и начина, по който изразявате себе си. 

Може да срещнем човек, призвание в живота си, приятел, който винаги е бил там, страст, която искаме да запалим, но наистина това, което ще открием, ще усетим като част от себе си. Картата на влюбените ви призовава да послушате инстинкта си и в крайна сметка изборът е във вашите ръце, а веднъж осъзнали и припознали този избор, като единствено правилния и хармоничен за вас, то няма връщане назад.

Съвет за деня – Императрицата е Деметра, Майката Земя и като номер три, е креативна, представя плодородието, но не само по отношение на бременността и раждането, но също така и в зараждането на идеи, привеждането в действие на нещата чрез подредени и постепенни действия. Тя е всеотдайна, любяща, мила, прекрасен съветник и върховен възпитател.

 

В комбинация с Влюбените, това може да означава няколко неща:

В работата

Съвсем буквално може да има някой в живота ви, който да въплъщава тези прекрасни качества и който може да ви даде съвет, докато се колебаете и опитвате да вземете своето решение.

Другият съвет е да не избирате само рационално, да не взимате своето решение само заради престиж или материални придобивки, а да слушате вътрешния си глас, интуицията и съкровеното желание на сърцето си. Любовта е мостът между тези две карти, а императрицата знае как да олицетворява любовта и да се овластява с нея. Вие трябва да направите същото и да управлявате делата си днес с любов.

За влюбените и семейните

Тази  карта ви съветва да сте  верни на себе си и да  не жертвате вътрешните си  ценности и това, което е важно  за вас заради другия. Не бива  да се обезценявате, не бива  да пренебрегвате интересите  си и всичко това, което ви  прави хората, които сте, в името  на връзката. Човекът до вас  трябва да ви вдъхновява, да  подкрепя изборите ви и да  ви обича, а не да ви ограничава  и потиска.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим. 

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека. 

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай
Свободно време