Свободно време

Най-новите факти за залавянето на Васил Левски – в „Операция История“

Гледайте на 19 юли по Bulgaria ON AIR

16.07.2020г. / 17 08ч.
Мария Дуковска
Най-новите факти за залавянето на Васил Левски – в „Операция История“

Кои са последните сведения за живота на Апостола на свободата Васил Левски, които станаха известни благодарение на усърдната работа на българските историци, които прегледаха османските архиви – отговорите на този и още интересни исторически въпроси ще бъдат на фокус в предстоящото издание на „Операция История“ на 19 юли, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR

Специален гост ще бъде един от най-добрите български историци у нас – проф. Пламен Митев, който има изключителни познания по темата за Левски, Българското възраждане и освобождението на страната ни от османско владичество. В неделния следобед, той и водещият на историческото предаване Росен Петров, ще разговарят за подробностите около залавянето на Дякона и пътя на неговата революционна дейност.

Предаването ще продължи с дискусия за българската съдба и за дългата ръка на Москва. Това е една от най-сложните и спорни теми от нашата история. Любопитни факти ще сподели специалистът по нова българска история, главен асистент Светослав Живков. Той ще разкаже кои известни българи са били свързани с руското разузнаване в миналото и по какъв начин са упражнявали тази своя тайнствена дейност. Тези и още интересни теми и коментари очаквайте тази неделя, на 19 юли, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай