Да си признаем, често пъти всички ние мислено се връщаме в онзи сладникав спомен за отминалото детство, в което тревога бяха ожулените колене, а безгрижието – наше призвание. И макар да свързваме най-хубавото време от живота си с незабравими преживявания, съществува само едно нещо, което наистина може да ни пренесе в бабината къща, където прекарвахме вълнуващите лета – вкусът на храната.

И докато мислено си припомняте аромата на любимите гозби от детството, ви предлагаме една закуска, вдъхновена от любимото нещо за хапване на един от най-обичаните и лакоми литературни и анимационни герои от миналото и днес – Мечо Пух.

„Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед“, казва пухкавото мече.

Нека обаче не забравяме, че лятото дойде и съвсем скоро ще се наложи да се попечем под жаркото слънце, докато приятният морски бриз гали кожата ни в компанията на познати и непознати. Затова няма да прекаляваме със сладкия и невероятно вкусен медец, но пък за сметка на това спокойно можем да отделим 20 минути, в които да запретнем ръкави в кухнята и да се подготвим за работния ден с една изключително лесна, енергизираща и здравословна закуска, която ще ни държи сити дълго време.

Здравословни барчета с мед и фъстъчено масло

Необходими продукти:

– 2/3 ч.ч. мед;

– ¼ ч.ч. кафява захар;

– ¾ ч.ч. фъстъчено масло;

– 2 с.л. краве масло;

– 3 ч.ч. овесени ядки по избор;

Начин на приготвяне:

1. Медът, кафявата захар, фъстъченото масло и кравето масло се смесват в дълбок съд.

2. Съдът се поставя на котлона на слаб огън и се разбърква често, докато сместа се загрее.

3. Горещата смес се изсипва при зърнения микс в отделен съд.

4. След като всички продукти се разбъркат добре, изсипваме в тава, покрита с готварско фолио и пресоваме, за да получим равна повърхност.

5. Тавата се поставя в хладилник, за да може сместа да стегне.

6. Воаля!

Всички продукти, необходими за приготвянето на здравословната закуска, са налични и може да поръчате от сайта на shop.gladen.bg, който работи в партньорство с Gladen.bg и веригата хипермаркети HIT. Онлайн магазинът доставя продукти в района на град София и близките околности, като при поръчка над 100лв. доставката е безплатна.