Свободно време

Таро карта за 14 август

Подходящ ден за творчество, за подхранване на женската енергия

14.08.2020г. / 07 49ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Карта на деня – Императрицата. Тя е символ на плодородие, на изобилие и благополучие. Една от най-хубавите главни аркани в колодата. Помага ни да постигнем целите си от по-висока перспектива. Тя е божествената женственост в тези светли аспекти, като майчинство, грижовност, чувствителност, плодовитост, лечителство, закрила и мъдрост.

Днес е хубав ден за начинания свързани с дома, за подредба и създаване на уют. Делата ви във всички сфери са успешни, картата е символ на изобилие и успех, но се нуждаем и от време, за да го постигнем. Когато питаме за срок, тази карта означава 9 месеца, колкото трае бременността. Подходящ ден за творчество, за подхранване на женската енергия. Практики за женска енергия, сбирки с приятелки, разходки сред природата. Императрицата е лечител, тя дарява оздравяване. Предупреждението е да се пазим от преумора.

Съвет за деня – Десетка жезли потвърждава предупреждението за преумора. Възможно е да сте поели твърде много задължения и да не успявате да се насладите както на плодовете на труда си, така и на свободно време. Дайте си почивка и се опитайте да свалите от плещите си част от грижите, които сте поели.

В работата

Не прекалявайте с работата, грижете се за себе си и казвайте смело „не“, когато е необходимо. Помнете, че вашето здраве и физическо благополучие са на първо място.

За влюбените и семейните

Днес обръщайте внимание на половинката и не я пренебрегвайте заради работа, освен ако не е нещо наистина спешно! Това важи както за новите двойки, така и за дългогодишните. Ако нямате партньор – дайте си внимание и направете нещо за самите себе си – масаж, прическа, разходка – всичко, което би ви донесло наслада.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай