Карта на деня – Светът е една от най-добрите аркани в Таро, представляваща завършване, успех, баланс, постижения и единство, което идва с края на голям цикъл. Днес е ден за равносметка на всички прекрасни неща, които сте създали за себе си в този живот.

Вие сте преминали през трудни моменти, усещали сте върхове и спадове и сега можете да се насладите на хармония, мъдрост и по-високо съзнание. Разбира се, в живота можем да преминем през много такива цикли, така че тази карта също символизира ново начало, но начало, което стъпва върху всички знания и постижения натрупани досега, а не е принудително и стресиращо.

Съвет за деня – Рицар жезли е огнен и страстен рицар, който следва своите вдъхновения и идеи. Като съвет за Света, която е карта на завършеност, ни стимулира да се изправим пред нашите предизвикателства, да търсим приключения, да намерим онова, което ни държи будни и вдъхновени. Този рицар има много енергия, но е склонен да скача от една в друга ситуация и да излиза от тях, вместо да се ангажира изцяло и да довършва започнатото. Преследвайте упорито това, което ви носи живот и не се отказвайте!

В работата

Тази комбинация от карти може да ви съветва да бъдете по-импулсивни и дейни днес. Не отхвърляйте новото, а обърнете внимание на идеите и предложенията на колегите. Ако ви обземе нова идея или вдъхновение, също не ги отхвърляйте с лека ръка, дори да ви се струват невъзможни.

За влюбените и семейните

Не се поддавайте на рутина. Независимо дали сте в нова връзка или в дългогодишна, опитайте да разнообразите отношенията си с някоя приятна изненада!

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.