Свободно време

Ако се намирате в труден момент, изберете мандала и вижте от какво се нуждаете

За повече хармония

09.11.2021г. / 10 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В ежедневието сме изправени пред различни предизвикателства, които ни създават напрежение и стрес. Понякога не успяваме да се справим с отрицателните емоции и попадаме във водовъртежа им, а тяхното влияние върху нас може да бъде разрушително. Ако се намирате в труден момент, изберете си мандала и вижте от какво се нуждаете.

1. Прегърнете природата

Прекарването на време сред природата е най-добрият начин да намалите стреса. Без значение дали ще избягате край морето, в планината, в парка, тази разходка ще ви помогне да се отделите от хаоса и да се върнете към хармонията. Също така може да поканите природата в дома си чрез нейните аромати, които намаляват напрежението и стреса. Вижте повече за тях тук.

Език на тялото, който прави лошо впечатление

2. Заложете на креативността

Тя ни помага да изместим фокуса си от негативното. Невинаги се случва веднага, от първия път. Но колкото повече време прекарвате в такива занимания, толкова по-лесно ще можете да преминавате през кризисни ситуации. Вино и рисуване, грънчарство, танци и какво ли още не. Все занимания, които ни карат да се усмихваме и са нашата стрес терапия.

Навици в 30-те ви години, които подобряват здравето в бъдеще

3. Детоксикация

Физическа и емоционална. Когато се намирате в труден период, тялото и душата ви имат нужда от детокс. Стресът вреди по много начини на нашето физическо здраве, започвайки от нездравословните храни, към които посягаме, когато сме тъжни.

Свързани статии

Има много лесни начини да прочистите тялото си от токсините – тук може да видите няколко идеи. Прочистете живота си от хората, които ви създават напрежение – роднини, приятели, партньор. Създайте си здравословни граници на енергийно и физическо ниво. Ограничете до минимум онези контакти, които няма как да игнорирате изцяло.

Коментирай