Свободно време

Ретрограден Марс в Овен на 10 септември – какво да очакваме

Не позволявайте на изблиците на гняв да ви пречат и нанесат обърквания

09.09.2020г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Септември ни посреща с ретрограден Марс. Той ще настъпи на 10.09.2020 г в знака на Овен и неговата ретроградна фаза ще приключи на 14 ноември. Възможно е да бъдем по-разочаровани от обикновено, да имаме трудности да изразим себе си, да се затруднят изпълняването на нашите най-големи планове. Но това планетарно събитие е особено и с това, че Марс ще бъде в квадрант към Сатурн, което може да донесе забавяния, ограничения. 

Кратка астрологична прогноза за 2021 – Годината на белия метален Вол

Марсовата ретрограда фаза е характерна и с това, че независимо дали става въпрос за секс, любов или друг вид решителни действия, ни ще се нуждаем от допълнително време, за да си направим равносметка и да се уверим, че всичко е както трябва, преди да продължим. Възможно е да се случат съдбоносни събития, които могат да бъдат болезнени, но са необходими, за да отстъпим и да не допуснем голяма грешка.

Ще е от решаващо значение да внимаваме с емоциите, защото Марс ще ни подложи на изпитания, правейки ни по гневни, чувствителни. 

Какво показва зодията ви за любовния ви живот

Ретроградната фаза на Марс ще изисква от нас да анализираме, преоценим своите цели, проекти. Възможно е да се чувстваме несигурни в себе си. Въпреки че може да има застой и липса на инерция през този период, опитайте се да не взимате важни решения, особено под въздействието на емоции. Продължете да се движите напред, макар и бавно, балансирайте емоциите си, за да си спестите разочарования. Можете да насочите импулсивната и спонтанна енергия на Овена в спортна активност, грижа за тялото и духа, което ще повиши и самочувствието ви. 

Не позволявайте на изблиците на гняв, разочарование и агресия, да ви пречат и нанесат обърквания. 

Свързани статии

Тъй като е възможно да сме по-стресирани, ще е важно през следващите два месеца да се погрижим добре за своето емоционално и физическо здраве. Не бива да противодействаме на негативните емоции с нездравословно хранене и навици, които само биха ни навредили. Важно е да консумираме полезни храни, да сме добре хидратирани, да медитираме. Също така са възможни чести инциденти, затова по-внимателно, когато спортувате, готвите, отивате на работа т.н. Възможни са неразположения с очите, главоболия. 

Погледнете назад в миналото за прозрения в себе си. Спрете да се обвинявате за минали събития, но и не прехвърляйте вина на други. Любовта и състраданието към себе си, ще ви помогне да се освободите от обидата на другите и да продължите напред. 

Снимка: istock

Коментирай