Свободно време

Завладяващата историческа драма „Синове на свободата“ започва по Bulgaria ON AIR

Раждането на американската война за независимост – в сериала „Синове на свободата“ по Bulgaria ON AIR

24.09.2020г. / 12 21ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR продължава традицията си да предоставя качествено кино и хитови премиерни продукции, които задържат интереса на зрителите до самия финал. Най-новото попълнение към развлекателната програма през новия тв сезон е американският сериал „Синове на свободата“, който ще се излъчи за пръв път в България и ще стартира в ефира на 27 септември, от 20:30 часа.

Режисьорът Кари Скогланд преразказва вълнуващата история на онези млади и смели мъже, които малко по-късно ще се превърнат в мотиватори за събуждането на обществения вой и началото на една от най-тежките войни в историята на човечеството.

Преди американските щати да се превърнат в единна нация, застаряващо поколение от британски лоялисти поддържат дипломацията заедно с краля. В този момент млади, смели и дръзки мъже решават да обединят силите си в тайна мисия, за да променят хода на историята. Малцина осъзнават, че познатите на света „синове на свободата“ в лицето на Сам Адамс, Джон Ханкок, Джон Адамс, Пол Ревере, Патрик Хенри и Бенедикт Арнолд, не се отправят към дългия път на справедливостта като патриоти с благородни цели. Всички те всъщност са част от едно ново американско поколение и просто се опитват да разберат какво да правят с живота си.

Гражданското неподчинение първоначално се приема от властта като поредното малко изпитание, пред което се налага тя да се изправи. Скоро след това обаче се превръща в мащабно протестно движение на съпротивата, подбуждащо британците да реагират с тоталитарни тактики, пропукване на колониите и създаване на едно почти военно положение в опит за поддържане на реда в страната. След като мнозина мирни граждани биват убити от британската армия в Бостън, „синовете на свободата“ трупат още по-голяма гражданска подкрепа и насочват усилията си към нова, по-значима кауза. Смелите мъже се превръщат в партизански воини, действащи нелегално, създавайки шпионски мрежи, складирайки оръжия и планирайки тайни действия – от Бостънската чаена партия до битката при Лексингтън и Конкорд. Това ще доведе до обявяване на независимост и най-голямата борба за свобода, която светът някога е виждал.

„Синове на свободата“ запалват искрата, която ще доведе до избухването на революцията преди войната, а борбата им е следвана от движение, което в определен момент обхваща цялата нация. Търсещи равенство и смисъл за живота си благодарение на своята дързост всички те заедно ще открият нещо много по-голямо – независимостта. Завладяващата драма, която разказва за пропукването на властта и смелостта на младото американско общество, подбудено от дръзките и непоколебими „синове на свободата“, очаквайте всеки уикенд, от 27 септември, в премиерния за България сериал „Синове на свободата“, в ефира на Bulgaria ON AIR.

Коментирай