Свободно време

Таро карта за 30 септември

Денят е много подходящ за женски практики, срещи с приятелки, за да се заредим и напълним с енергията на плодородието и изобилието

30.09.2020г. / 07 24ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Карта на деня – Звездата е въплътената надежда. Тя сбъдва мечти. Звездата е плодородна и щедра, зарежда ни с оптимизъм и вяра в бъдещето. Можем да стигнем днес до прозрение, до озарение и осъзнаване на нещо важно, но това ще е внезапен проблясък и ще дойде с лекота, докато не мислим за него, а не ако си блъскаме главата в стената в опит да разберем. Денят е много подходящ за женски практики, срещи с приятелки, за да се заредим и напълним с енергията на плодородието и изобилието. За мъжете е добре да спортуват отборни игри. Вещае лекота и радост от живота.

Съвет за деня – Рицар на чашите символизира онези пламенни мечтатели, които са водени от сърцето и емоциите. Те са величествени и олицетворяват стремежите на духа. Емоциите са искрени, но понякога са твърде идеалистични и нереалистични. Картата символизира онзи първоначален период на влюбеност, в който партньорите се идеализират и копнеят един за друг, но който е толкова нетраен. Рицар чаши е силен емоционален импулс, който ако не бъде подплатен с постоянство и подкрепа може лесно да угасне.

В работата – Бъдете възприемчиви към посланията на интуицията. Днес може да получите знак под формата на вдъхновение, мисъл или емоция. Не ги пренебрегвайте. Има опасност от обиди, не се поддавайте на енергията на обидата, нито ако на вас ви се обидят го преживявайте тежко. Постарайте се да оправите нещата, но не влизайте в тази енергия и ако виждате, че човекът държи да остане обиден не се занимавайте и не отдавайте мислите си на това. Бъдете постоянни в избраната насока и не прескачайте от задача в задача, подредете ги по степен на важност и ги решавайте една след друга.

В любовта – Картите говорят за нежни чувства, за емоции и дълбоко споделяне. Може да ви се сбъдне обща мечта или да има силно вълнение, да го преживеете, като сливане на душите. В негативен план са възможни обиди и то силно емоционални, затова внимавайте да не нараните чувствата на половинката си или ако вие се почувствате обидени се постарайте да се освободите бързо от тази емоция.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай