Свободно време

Как да привлечете положителни хора в живота си, но и вие да бъдете такива

Излезте от капана на собствените си мисли

29.10.2020г. / 11 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки познава поне един човек, за когото може да каже, че е позитивна личност. Да бъдеш позитивен има своите предимства – имаш повече щастливи мигове, взимаш по-добри решения, мотивиран си, постигаш успехи, справяш се по-добре в сложна ситуация, хората те харесват и търсят компанията ти.

Как да привлечете в живота си повече позитивни личности, а и вие да бъдете такива?

1. Елиминирайте отрицателните хора от живота си

Ако имате негативни хора в живота си, опитайте се да ограничите контактите си с тях. Без дори да усещате,  те бавно ви повличат надолу, карайки ви не да намирате решения на проблемите и да бъдете уверени, мотивирани, а точно обратното. Когато се освободите от тяхната отрицателна енергия, ще се почувствате по-леко, щастливи и по-малко стресирани. 

Мотивиращи мисли за всяка зодия

2. Излезте от капана на собствените си мисли

Знаем, че нашите мисли създават събитията, които ни се случват. След динамичен ден, в труден период, любовна драма, е много лесно да попаднем в капана на негативните мисли. Те ни карат да се съмняваме в себе си, в хубавото, което заслужаваме и което ще ни споходи скоро. Така отблъскваме позитивните хора, защото говорим само за проблемите си, без да виждаме ситуацията от няколко ъгъла. Позитивните хора избягват компанията на хора с отрицателен заряд. Затова, ако искате да се радвате на повече мигове с тях, надскочете негативните си мисли. Не бъдете твърде критични към себе си, напомняйте си често хубавите качества.

3. Казвайте истината

Да бъдеш истински открит е много важно когато създаваш приятелства, връзки. Само казвайки истината можем да създаваме и поддържаме положителни отношения. Казвайки истината ние сме себе си, показваме че не се страхуваме от градивна критика – това е начин да отсеем онези хора, които нямат коректно отношение към нас. 

15 позитивни мисли за всеки ден

4. Бъдете гъвкави към промените

Животът постоянно ни поставя в ситуации,  а някои от тях не са приятни. Как реагирате, когато нещо се обърка? Ядосвате се, започвате да викате, губите кураж и оставяте всичко друго, не спирате да мрънкате, депресирате се и избягвате социални контакти...?

Свързани статии

Ето така няма как да привлечете позитивни хора към себе си. Разбира се, че трябва да споделяте, когато имате проблем, защото така се намират решения за него, но е важно емоционално да бъдете гъвкави. Да останете максимално позитивни, за да дойде и онази промяна, която ви е необходима. 

5. Усмихвайте се

Усмихнатите и приветливи хора винаги се забелязват. Те са по-приятни за разговор, защото от тях може да чуеш комплимент, нещо забавно, вдъхновяващо, те са онова спасение за тези, които имат лош ден. 

Снимка: iStock

Коментирай