Свободно време

Меглена Караламбова пред „Умно село“: Не съм прима, аз съм войник на театъра

Bulgaria ON AIR ще излъчи “А Мега играе“ с една от най-любимите театрални и киноактриси на 15 ноември

13.11.2020г. / 13 23ч.
Мария Дуковска
Кадър: "Умно село".

Кадър: "Умно село".

Животът ѝ почти е „заключен“ в отрязъка на улица „Раковски“ между „Граф Игнатиев“ и бул. „Руски“: от някогашния ВИТИЗ до театър „Българска армия“, с чести отбивки в театър „199“. По театралната улица се „пуска“ и филмовият разказ за някогашната студентка в звездния клас на Методи Андонов, днес една от големите дами на българския театър – Меглена Караламбова, сменяйки черно-бялото кино на спомена с цвета на настоящето.

Изповедта ѝ, запечатана от камерата на документалната поредица „Умно село“, зрителите могат да гледат на 15 ноември, от 19:30 часа, в ефира на Bulgaria ON AIR. Животът на потомствената актриса, възпитана в особен пиетет към професията, включващ преди всичко труд и дисциплина, е един неспирен маратон от роли и съзнателно избягване на всякаква звездност.

Заглавието на епизода „А Мега играе“ е заимствано от едноименната поема, посветена ѝ от любимия ѝ колега и състудент Стефан Мавродиев, също участник във филма. В характерни роли вътре влизат и други нейни любимци като композитора Кирил Дончев и актьора Атанас Атанасов.

В ролята на „младата Меглена“ е дъщеря ѝ, сценографът Невена Белева, от чиято прилика с майка ѝ на младини екипът на „Умно село“ се възползва, за да изгради един нетрадиционен филмов портрет. Епизодът съдържа безценни архивни кадри, както и откъси от най-нови силни спектакли на Меглена Караламбова в театър „199“: „Кики ван Бетовен“, режисьор Георги Дюлгеров и „Заешка дупка“ с режисьор Ивайло Христов.

Не пропускайте епизода „А Мега играе“ от поредицата „Умно село“ с Меглена Караламбова в главната роля – тази неделя, 15 ноември, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай
Свободно време