България е страна с богата история, а земите ни пазят много загадки. Тази неделя, от 16:30 часа предаването „Операция История“ ще разкрие част от тайните и мистериите на подземна България.

Гост в студиото ще бъде журналистът Ирена Григорова, която ще вдигне завесата около интересни загадки около тайнствените пещери и рисунки на богини, издълбани в скалите. Зрителите на Bulgaria ON AIR ще чуят историята на саркофаг с размери за 3-метров човек, открит край Кюстендил, ще видят уникални кадри и ще научат удивителни неща, до които са се докосвали различни археологически експедиции.

На 29 ноември „Операция история“ ще потърси отговор и на въпроса какво се случва с паметниците на български войници в Северна Македония. Водещият Росен Петров ще посрещне в студиото бившия преподавател от Военната академия полковник Йордан Костадинов, който освен за състоянието на монументите, ще говори и за вируса на омраза, който завладя Скопие.

Защо северномакедонци запалиха българско знаме, защо публично обиждат българския министър на външните работи и какви ще са последиците от това за българо-македонските отношения – гледайте в „Операция история“ на 29 ноември, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.