Карта на деня – Императрицата. Тя е символ на плодородие, на изобилие и благополучие. Една от най-хубавите главни аркани в колодата. Помага ни да постигнем целите си от по-висока перспектива. Тя е божествената женственост в тези светли аспекти, като майчинство, грижовност, чувствителност, плодовитост, лечителство, закрила и мъдрост.

Днес е хубав ден за начинания, свързани с дома, за подредба и създаване на уют. Делата ви във всички сфери са успешни, картата е символ на изобилие. Подходящ ден за творчество, за подхранване на женската енергия. Практики за женска енергия, сбирки с приятелки, разходки сред природата. Императрицата е лечител, тя дарява оздравяване. Предупреждението е да се пазим от преумора.

Съвет за деня – Кралица Жезли заедно с Императрицата предвещава един ден на силна женска енергия. Кралицата на жезлите е една бурна, емоционална и дейна енергия, която предвещава динамичен и активен ден. Кралица Жезли обича свободата и в по-мрачния си негативен вариант може да отприщи първични и необуздани емоции в опит да защити свободата си. Тя може да разпалва огън, но може и да го укротява, и като една истинска представителка на женската енергия притежава уменията на лечителка и грижовница.

В работата:

Обърнете внимание на менажирането на хора и проекти, може би е добре да прегледате правилата и да ги обновите и актуализирате. Изключително подходящ ден за изкуство, творчество, за нови проекти.

За влюбените и семейните:

Ако имате някаква цел във връзката, сега е времето да я заявите. Не се отказвайте и комуникирайте с партньора. Нека той бъде най-добрият ви приятел и да бъде в течение с вашите желания, цели и мечти. Проявете грижата си към вашия партньор, това ще бъде оценено.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.