Свободно време

10 неща, които да изхвърлите през новата година

Освободете място за новости в живота си

04.01.2022г. / 08 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Настъпването на новата година е не само време за равносметки и обещания, но и за прочистване на ума и пространството. Ето защо това е и най-подходящото време да изхвърлите някои неща, от които нямате нужда, за да освободите пространство и енергия за новото, което ви предстои.

Кои неща да изхвърлите от дома и живота си още сега?

1. Стара коледна украса

Съществува традиция, която повелява всяка Коледа да купуваме нова коледна играчка за украсата на коледното дърво и дома. Така с годините се трупа огромно количество украшения, които задръстват дома ви. Изхвърлете старите играчки и украси. Направете място за новото, което ви предстои през тази година.

6 неща, за които ще съжалявате, ако ги изхвърлите

2. Стара хартия

Във всеки дом могат да се открият стари хартии, от които нямате нужда. Брошури, листовки, списания, касови бележки, стари гаранционни карти с изтекъл срок, невалидни документи и още много други подобни нямат място в дома ви. Новата година е идеален момент да прочистите жилището си от тях.

3. Дрехи, които няма да носите повече

И без това не ги носите, няма смисъл да продължавате да ги държите в дома си и през тази година. Изхвърлете всички стари дрехи, които не са ви нужни. Освободете място в гардеробите и дрешниците си. Дарете дрехите на нуждаещи се, ако не искате просто да ги хвърляте. Има много начини, по които да се освободите от тези ненужни и заемащи място вехтории.

4 вида козметични продукти, които да изхвърлите веднага

4. Нездравословната храна в шкафовете ви

Нова година – нова стройна фигура. Всички си обещаваме това в началото на новата година и сега е време най-после да изпълним обещанието си. Ако сте намислили да спазвате здравословен режим на хранене и да отслабнете, започнете с прочистване на шкафовете и килера ви, където държите запасите си от сладкиши и тестени лакомства. Изхвърлете всичко.

5. Миналогодишният календар

Според много поверия не е добре да държите стари календари от изтеклата година в дома си, а още по-малко на стената. Това носи лош късмет и негативна енергия. Изхвърлете ги още сега.

Неща, които да не изхвърляте от вкъщи

Коментирай
Свободно време