Карта на деня – Десетка пентакли ни съветва да се успокоим и да се центрираме, да обърнем внимание на семейството и да не се потапяме изцяло в служебни ангажименти. Нека се насладим и оценим това, което вече притежаваме! Имаме за какво да сме благодарни и трябва да си го напомняме от време на време.

Когато сме под влияние на енергията на пентаклите парите са основна тема, затова днешният ден е подходящ и за парични дела, особено ако са по отношение на дома и семейството. Подходящи са практики за заземяване, свързване с корените и предците, констелации. Практики за мисията ни, за целта и смисъла на живота ни. Какво ще оставим след себе си, какъв пример ще дадем на децата си и тези след нас. Какво означава истинското богатство за нас?

Съвет за деня – Деветка чаши. Деветка чаши е една карта, която носи изобилие, радост и благополучие. Сбъдване на желания, срещи с хора, празник, усмивки. Ден, в който сме хармонични, весели и щедри, тъй като и съдбата сякаш е щедра към нас. Добро здраве, добро разположение на духа, оздравяване. Съществува обаче и риск от преумора.

В работата:

Комбинацията днес ни съветва да се насладим на деня, да не приемаме работата твърде лично, да работим с лекота и да обърнем повече внимание на семейството и приятелите.

За влюбените и семейните:

В любовта картите вещаят дълготрайни отношения, ако връзката е в началото. Може да усещате, че сякаш познавате човека от предишен живот, да се чувствате спокойни и отпуснати с него. Ако е дългогодишна връзка, напомня да се погрижим за семейните дела и децата.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.