Свободно време

Какъв е сигма мъжът?

Той е тотално различен от алфа мъжа

24.02.2021г. / 13 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички са чували за алфа мъжете. Те са доминиращи, наперени, привличат цялото внимание към себе си както на жените, така и на останалите мъже. Този тип личности винаги са в центъра на вниманието. Мъжете, които са алфа, не се интересуват от правилата. Те успяват да бъдат привлекателни и обаятелни с осанката, поведението си, самочувствието си.

От какво се нуждае алфа жената в любовта?

Но има и един друг тип не по-малко привлекателни мъже и това са сигма мъжете. Техният начин на изявяване е коренно различен от този на алфа мъжете, което пък има своя съвсем различен чар. Тяхната персоналност е изключително привлекателна за много жени, които биха предпочели именно сигма мъж. Вижте защо.

Какви са сигма мъжете и защо са толкова популярни?

Мъжът сигма е мъж, който не се нуждае от потвърждение и одобрение от други хора. Той няма необходимост някой да гали егото му постоянно, както е при алфа мъжете. Сигма мъжете са спокойни и обрани. Те са по-скоро интровертни, но уверени в стила си и себе си. Обикновено се вписват много добре в различни социални групи, защото нямат постоянна нужда да доминират и изпъкват. Като личности обаче са необичайни и много интересни.

Сигма и алфа мъжете всъщност имат много общи черти

Алфа и сигма мъжете са уверени в изборите, които правят в живота си. Стремят се да постигат целите си и се целят високо. Основната разлика между тях е в отношението, подхода, който избират. Алфа мъжете са по-арогантни. Искат всичко на момента и не се страхуват да ударят с юмрук по масата. Докато сигма мъжете са по-сдържани и обрани. Те са готови да работят целенасочено, докато се изкачат по стълбата на успеха, без да бързат, но с много постоянство.

Алфа или бета жена сте?

Сигма мъжете не зависят от стереотипи и очаквания

Алфа мъжете обичат да стоят на върха. Бета мъжете са последователи. А сигма мъжете просто не пасват в нито едно клише. Те използват огромен набор от похвати, за да постигнат целите си и то по много нестандартни начини. Способни и талантливи, те се вписват в широк социален и професионален спектър, без да полагат неистови усилия. Просто им се отдава да бъдат харизматични и успешни. Винаги можете да ги забележите без те да се мъчат да изпъкнат. Правят това, което искат и именно това ги прави привлекателни.

Те нарушават правилата

Подобно на алфа мъжете, сигма мъжете са гъвкави и непредсказуеми. В желанието си да успеят те са склонни да нарушават правилата, но го правят по елегантен, понякога незабележим начин. Умеят да организират изключително прецизно времето си и да управляват живота и финансите си.

Какъв е омега мъжът?

Те не търсят одобрение

Една от основните разлики между алфа и сигма мъжете е, че при сигмите не се наблюдава такъв голям стремеж към постоянно излъскване на егото, както е при алфа мъжете. Сигма мъжете знаят много добре цената си, способностите си, силните си страни и това подхранва самочувствието им отвътре. Затова и не се нуждаят от ласкателства и валидиране отвън.

Защо алфа мъжете са най-добрите партньори в любовта

Те са смирени лидери

Няма да чуете сигма мъж да крещи по подчинените си или да се държи арогантно. И въпреки това той е прекрасен лидер, който всички са готови да следват, без да им бъде заповядвано да го правят. Харизмата и чарът, увереността и лидерската осанка на сигма мъжете карат околните да им се възхищават.

Коментирай