Сьомгата е една от най-здравословните риби. За повече здраве и тънка талия, пригответе си нашата рецепта за сьомга с масло и уханни подправки.
Продукти
Приготвяне
В голям тиган на средна температура загрейте маслото, докато започне да блести.
Подсушете сьомгата; подправете и двете страни с щедра щипка сол.
Поставете сьомгата в тигана с кожата надолу и гответе, без да я обръщате, около 4-5 минути.
Обърнете сьомгата, след което настържете фино лимонова кора около нея.
Поставете парченца масло около сьомгата, като разклащате тигана, за да се разтопи маслото и да се разпредели в тигана около рибата.
Гответе 2 минути.
Разрежете лимона наполовина.
Добавете чесъна и сока от 1/2 лимон около сьомгата и гответе, без да разбърквате, докато сьомгата започне да се разпада лесно с вилица, а чесънът стане ароматен и леко омекне.