Меню

Крехка сьомга с масло

19 октомври 2025 | 12:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Крехка сьомга с масло
45 мин.

  • Порции: 4

Сьомгата е една от най-здравословните риби. За повече здраве и тънка талия, пригответе си нашата рецепта за сьомга с масло и уханни подправки. 

Продукти
Приготвяне
  1. В голям тиган на средна температура загрейте маслото, докато започне да блести. 
  2. Подсушете сьомгата; подправете и двете страни с щедра щипка сол.
  3. Поставете сьомгата в тигана с кожата надолу и гответе, без да я обръщате, около 4-5 минути. 
  4. Обърнете сьомгата, след което настържете фино лимонова кора около нея. 
  5. Поставете парченца масло около сьомгата, като разклащате тигана, за да се разтопи маслото и да се разпредели в тигана около рибата. 
  6. Гответе 2 минути.
  7. Разрежете лимона наполовина. 
  8. Добавете чесъна и сока от 1/2 лимон около сьомгата и гответе, без да разбърквате, докато сьомгата започне да се разпада лесно с вилица, а чесънът стане ароматен и леко омекне.
  9. Ще отнеме около 1 минута.
  10. Прехвърлете сьомгата в плато. 
  11. Поръсете с магданоз.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай