Приятелите са една от най-важните части от живота ни. Всеки иска да има добри приятели, но понякога е трудно ние самите да бъдем такива. Поставяме своите приоритети и чувства, нужди на първо място и загърбваме приятелите си.

Как да бъдем по-добри приятели?

Типове приятели, от които имате огромна нужда

Направете приятелството си приоритет

За да бъдете добър приятел, вие трябва да поставяте не само своите нужди на първо място, а и тези на приятелите си. За да се насладите на истинско приятелско преживяване заедно е важно да превърнете приятелството си в приоритет. Всеки има своите лични приоритети, но когато се отнася до приятелите трябва да ги поставяме по-напред в списъка.

Бъдете отворени и си позволете да сте уязвими един пред друг

Истинските приятели са се виждали във всякакви ситуации – от най-веселите до най-трудните. За да сте още по-добър приятел трябва да допуснете по-дълбоко до себе си хората, които са ви най-близки. Позволете си да ви виждат в лоши моменти, в които сте слаби или имате нужда от помощ. Това прави приятелството още по-силно с времето.

5 причини приятелите да са толкова важни

Обръщайте внимание на малките неща

Малките неща са ценни и важни. Те се случват измежду големите и могат да имат много повече значение за отношенията и съхраняването на приятелството. Затова им обръщайте внимание. Малките жестове са важни. Те показват, че държите на приятелството си и на човека, с когото го делите.

Още по темата

Бъдете отворени

Не бъдете тесногръди по отношение на приятелите си. Приемайте ги такива, каквито са. Давайте им съвети, без да се налагате. Приемайте чуждото мнение и не бързайте да съдите. Предизвиквайте се един друг. Само така приятелите си помагат в израстването във всеки смисъл.

Видове приятели, от които всеки се нуждае

Не съдете приятелите си

Истински добрите приятели не се съдят един друг. Могат да отправят критика, с която да се опитат да помогнат на приятелите си, но без да ги съдят. Излишното натрапване на собственото мнение и натискането нещата да се случат по вашия начин могат само да влошат приятелството ви, вместо да го заздравят.