Свободно време

Учениците от 5 до 12 клас в София минават на онлайн обучение

Затягат се противоепидемичните мерки в няколко областни града

10.03.2021г. / 14 58ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

В няколко области кризисните щабове взеха решение да затегнат мерките. Спиране на плановия прием или разкриване на още интензивни легла подготвят лекарите в София, Плевен, Бургас, Сливен, Ямбол, Благоевград, Пловдив и Кърджали.

В столицата ще има затягане на мерките. Учениците от 5 до 12 клас преминават на онлайн обучение в София, Бургас, Шумен и Благоевград.

Присъственото обучение във висшите училища и центровете за извънкласни занимания в столицата се преустановява за поне две седмици – от 12 до 26 март.

А ресторанти, заведения и казина ще затварят в 22 часа в София, Шумен и Благоевград. Ответната реакция на бизнеса не закъсня.

„Тези бройки по никакъв начин не сме ги предизвикали ние. Както казахме и преди, и здравният министър го каза, със затваряне пандемията няма да се пребори“, заяви председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според него, ако мерките са по места, а не със заповед за цялата страна, бизнесът не може да се възползва от финансовите помощи.

Маски на открито най-вероятно ще бъдат отново задължителни за Плевен и Бургас, в Кюстендил мярката дала резултат и там ограничението пада.

По предложение на д-р Пенчев, директор на СРЗИ, се обмисля затягане на мерките и преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите, ако продължи ръстът на заболеваемост.

Коментирай