Свободно време

Коя е новата водеща на „България сутрин“ Мария Константинова?

Чаровната дама е новото лице на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

20.03.2021г. / 08 15ч.
Аз жената
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Снимка: Bulgaria ON AIR.

През последните седмици видяхме много рокади в родния телевизионен ефир, а от националната телевизия Bulgaria ON AIR ни изненадаха с още една новина и ново многообещаващо лице, което от 22 март ще допълни харизматичния Мирослав Димитров в студиото на сутрешния блок.

Мария Константинова е новият телевизионен сюрприз в родния ефир. С богат опит в медиите и журналистиката, както и с няколко видеопроекта, Мария постепенно открива страстта си към това да бъде пред камера. Но какъв е професионалният ѝ път, какво я подтиква да се захване с най-тежкия, но и най-интересен жанр в телевизионния свят – сутрешният блок, както и коя е тя в личния си живот, разказа самата тя първо за читателите на Az-jenata.bg.

Чаровната Мария е завършила бакалавър „Журналистика“, има магистратура „Връзки с обществеността“, а отскоро е и докторант по журналистика. В богатата ѝ биография се включва професионален опит в различни медии, включително стаж в Българския културен институт в Братислава. Занимавала се е със спортна журналистика и е била част от екипа на Националната баскетболна лига, където е отразявала баскетболни срещи от мъжкото ни първенство. По-късно започва да се занимава с политическа журналистика като част от екипа на новинарския сайт news.bg.

В сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Мария ще води заедно с колегата си лъчезарният Мирослав Димитров. Споделя, че темите, които предизвикват най-много интереса ѝ, са свързани с политическите процеси както у нас, така и по света. Спортът също е във фокуса на вниманието ѝ и е сред темите, които я вълнуват силно.

Мария Константинова ще води „България сутрин“ заедно с колегата си Мирослав Димитров.

Спортът пък е другата ми голяма страст. Бих казала неразделна част от живота, тъй като благодарение на родителите ми съм закърмена със спорт. Интересувам се от всички видове спорт, но най-вече от баскетбол. Следя отблизо както български баскетбол, така и европейски.“

Освен че следи новините и всичко, свързано със света на спорта, самата Мария Константинова обича в свободното си време да тренира, като от близо 20 години се занимава със спортни танци. Споделя, че именно спортът я е научил на отговорност и дисциплина, което днес ѝ помага и в професията.

Прочиства съзнанието си и обича да релаксира и с разходки сред природата, както и с четене на книги и интересни интервюта.

Сред каузите, които са докоснали най-силно сърцето ѝ признава, че това е темата за недоносените деца, с която се е занимавала няколко години.


Смятам, че е много важно да се оказва професионална подкрепа на родителите, които се намират в тази деликатна ситуация и се борят за живота на децата си.“

От понеделник, 22 март, ще можете да се събуждате в компанията на телевизионния тандем Мария Константинова и Мирослав Димитров, като определено едно от най-големите предизвикателства за тях ще е ранното ставане.

Мария сподели с нас тайната си за разсънване в този толкова ранен час, а именно – чаша ароматно кафе и бърз преглед на актуалните новини. Малко по-късно вече е готова за любимата част от деня – срещите с интересни гости и задаването на най-важните въпроси, които вълнуват хората. Защото според нея, именно в тези отговори се крие истината.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group.

Коментирай