Свободно време

Пълнолуние в Скорпион на 27 април и розова Луна

Емоциите стават интензивни

25.04.2021г. / 11 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 27 април настъпва пълнолуние в знака на Скорпион. Събитието се нарича още розова Луна. Това пълнолуние е първата от двете суперлуни, които ни очакват през 2021 година. Тази розова суперлуна всъщност няма да видим в розов оттенък, но ще бъде много по-ярка и голяма в сравнение с другите пълнолуния. Пълнолунието през месец април често кореспондира с ранните пролетни цъфтежи на някои диви цветя, като флокс, които имат прекрасни розови цветове.

20 характерни черти на зодия Скорпион

Органи в човешкото тяло, които са повлияни от знака на Скорпиона и изискват малко повече грижа са гениталии, яйчници, простата.

Характерно за всяко пълнолуние в Скорпион е, че това е интензивен цикъл на вътрешен растеж. На преден план излизат и въпроси, свързани с доверието, контрола и властта. Пълнолунието в Скорпион ни предизвиква да не се съпротивляваме срещу промяната и да преодолеем ограниченията си, като преминем към трансформация.

Защо жените Скорпиони са толкова специални?

Това космическо събитие много ясно ще ни покаже от какви привързаности трябва да се откажем, за да продължим да израстваме, насочвайки вниманието към нашите страхове от загуба, безсилие и предателство.

Но това пълнолуние ще изравни Сатурн във Водолей, докато Слънцето, Меркурий и Венера ще бъдат съвпадащи с Уран в Телец. Влиянието на Уран вероятно ще подчертае възможните смущения в световната икономика. Това разположение на планетите може да ни изправи пред някои дилеми, проблеми, свързани както с личните финанси, така и със споделените ресурси. Присъствието на Сатурн в тази конфигурация може да отразява някакво ниво на съпротива и страх от промяна. Сатурн винаги ни предлага възможността да проявим своята отговорност, да придобием по-дълбока емоционална зрялост.

Венера влиза в Телец до 8 май – любов и грижа за себе си

Розовата Луна ще освети нашите най-дълбоки чувства и най-тъмните тайни, ще се потопим в големи загадки. Желанието ни за по-смислен емоционален обмен ще се повиши, ще имаме необходимостта да задълбочим чувствата, които изпитваме, дори и да се наложи да променим някои неща.

Пълнолунието в Скорпион включва редица мощни аспекти, тъй като Скорпионът е знакът на интензивността и страстта. То настъпва, когато Слънцето е срещу Луната, което води до необходимостта от баланс. В същото време се намираме в сезона на Телеца. Докато навлизаме дълбоко в сферата на чувствата (Скорпион), ние ще имаме нуждата от чувство за баланс и спокойствие (Телец), за да придобием истинската сила на това пълнолуние.

Възможно е да бъдем по-гневни, да се разочароваме лесно и причините за тези наши емоции ще бъдат съвсем ясни. Хубавото е, че Плутон ще ни подкрепи да намерим своята вътрешна сила и смелост, които сега ще ни бъдат много необходими. Важно е да използваме по най-добрия начин енергията на пълнолунието.

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )