Свободно време

Боядисване на яйца с алуминиево фолио и цветни станиоли

Красива и лесна идея

21.04.2021г. / 13 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Шарени, красиви, с интересни линии и акценти… Имате ли идеи как тази година ще боядисате и декорирате великденските яйца? Днес споделяме с вас една красива и забавна идея, в която може да ползвате алуминиево фолио за печене или цветните станиоли от малките шоколадови яйчица, които се продават в супермаркетите около Великден. Ще ви бъдат необходими и твърдо сварени яйца, бои за яйца.

Минивази от яйчени черупки – красива декорация за Цветница и Великден

Боите за яйца се разтварят според описаното на опаковките им. След като яйцата са сварени, вземете едно парче фолио, което да е достатъчно голямо, за да завиете яйце в него. Намачкайте го хубаво, разтворете го и капнете малко количество боя. Завийте едно яйце и го оставете така за няколко минути. Боята не трябва да е много, за да може да се отпечатат интересни форми.

Свързани статии

Ако яйцата са все още горещи, поставете фолиото върху парче памук, за да не се изгорите. След като премахнете фолиото може да повторите този трик с друг цвят боя.

Боядисване на великденски яйца с кухненска хартия

Още една идея за повече блясък с фолио за печене и цветни станиоли от шоколадови яйца е след като сте боядисали яйцата в желаните от вас цветове, да им залепите цветни парченца от станиолите или сребърни от алуминиевото фолио. За лепило може да ползвате белтък или белтък разбит с малко пудра захар.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време