Карта на деня – Глупакът.

Този аркан е символ и на празната чаша, която можем да запълним с каквото си поискаме. Оптимизъм, вяра и дори доза безразсъдство присъстват в тази карта. Когато се падне Глупакът, ние сме изправени пред ново начало.

Съвет за деня – Влюбените ни представят избор, дълбок избор на душевно ниво. Трябва ли да се отдалеча от това място? Приемам ли този човек да се връща в живота ми? Избирам ли работата, която винаги съм искала, но нямах увереност да го правя? Този избор е уникален за вас и само вие дълбоко в себе си знаете какво е правилно да направите. Когато сте сигурни в избора си направете крачката, енергията е изключително подходяща за решение и ново начало.

В работата:

Ще имате възможност да избирате и да решите дали искате да продължите в избраната посока. Слушайте интуицията си, но и по-опитните от вас.

За влюбените и семейните:

Може би назрява момент за решение, някакво предизвикателство се появява пред вас като двойка. Как ще се справите с него, зависи от това дали гледате в една посока и искате едно и също. Изборът е доста сериозен, защото и двете карти днес са главни аркани, но като цяло енергията е повече положителна и е знак за нещо хубаво.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.