Свободно време

Какво означава да сънувате някого в различни ситуации

Възможни тълкувания на някои сънища

15.06.2021г. / 13 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сънищата са сложен механизъм на мозъка. С тяхна помощ той обработва цялата информация, която е складирал през деня, и не само. Но за някои хора сънищата са нещо много повече. Те са знаци, предзнаменования, предсказания, сигнали, които съдбата се опитва да им изпрати. Скептиците вероятно биха се засмели над тези теории. Но според някои експерти по сънищата, те са начин подсъзнанието ни да ни подскаже нещо, което наяве не осъзнаваме.

Какво означава, ако сънувате, че се омъжвате?

Ако ви се е случвало да сънувате конкретен човек, ето какво може да означава това.

Сънувате някого, когото познавате

На пръв поглед сънищата за някого, когото познавате, може да ви се струват безсмислица, но може и да не е така. Хората, които се появяват в сънищата са фрагменти от вас самите. Ако сънувате добър приятел, може би мислите над чертите от характера му, които самите вие притежавате и които са основа на приятелството ви. Това е подсъзнателен механизъм, който е дирижиран от собственото ни его. Всеки човек е обсебен от себе си и егото си в различна степен, като това се проявява в сънищата.

Какво означава, ако сънуваш цветя?

Сънувате някого, с когото сте имали връзка

Мозъкът свиква с образите и енергията на хората, с които имаме връзка. Ето защо понякога някой бивш може да се появи в сънищата ви. Това отчасти се дължи на факта, че бившият ви все още не е изчезнал от съзнанието ви напълно. Да го сънувате може да означава, че са останали нерешени проблеми между вас, вие мислите за тях и затова мозъкът ви ги пренася в сънищата ви под формата на образи.

Какво означава, ако сънувате, че се целувате?

Сънувате някой съвсем непознат

Понякога може да е наистина стряскащо да сънувате някого, когото изобщо не познавате. Започвате да се чудите какво означава това и откъде се е взел този образ. Може да се изненадате, но около половината от хората, които сънуваме изобщо някога, са непознати, пише thelist.com. Най-често непознатите мъже в сънищата символизират агресия, опасност. Това са все нервни импулси, предизвикани от мисли и страхове, които мозъкът обработва под формата на непознати мъжки физиономии в сънищата.

Какво означава, ако сънуваш, че се смееш?

Сънувате, че някой умира

Смъртта е един от най-големите страхове на повечето хора. Дори онези, които твърдят, че изобщо не се страхуват от смъртта, таят частица притеснение от нея. Сънищата, в които сънувате, че някой умира, са провокирани именно от страха от смъртта. Но ако сънувате, че конкретен човек умира, може да означава, че мислите за някого, с когото ви свързват сериозни проблеми. Може да означава и че искате да прекратите токсично приятелство.

Коментирай