Свободно време

6 грешки, които ни правят по-малко харесвани

Забравяне на имена

19.06.2021г. / 11 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би няма човек, който да не иска да бъде харесван от другите. Но за да оставим добро впечатление, трябва да овладеем изкуството на комуникацията. Понякога правим някои малки или по-значителни грешки, които не ни представят в атрактивна светлина. Споделяме 6 примера, за които да помислите дали не са част и от вашето представяне.

Представяте се несигурно

Когато срещаме нови хора е съвсем нормално да се притесняваме. Нашето поведение в такива моменти може да ни представи по-скоро като затворен човек, а не като възпитан, ако искаме да създадем такова впечатление. Затова едно сигурно изречено „Здравейте“ с усмивка и кратко представяне, ще ви свърши по-добра работа.

Защо животът ни е объркан?

Не представяте човека до себе си

Разхождате се с приятел и срещате друг или познат, колега…, но не представяте дори с една дума човека до вас. Той със сигурност се чувства глупаво, някак нежелан, а вие оставяте лошо впечатление в него и в третата страна.

14 мъдрости от Изтока

Забравяне на имена

Да забравиш името на някого или да го объркаш с друго е обидно и може да ви злепостави, особено във важни моменти. Дейл Карнеги, който е американски лектор и писател има една добра техника за запомняне на имената. Когато се запознавате с някого и той ви се представи, отговорете му „Здравейте, Нина (например). След това в разговора, повторете още няколко пъти името на човека. Всеки обича да чува името си и прави добро впечатление, че сте запомнили веднага кой как се казва.

Как негативните мисли вредят на здравето ни

Обяснявате неща, от които никой не се интересува

Има теми, които са вълнуващи за вас, но не и за събеседниците ви. Ако се случи така, че вие изнасяте монолог на тези теми, в които другите не се включват, просто защото не ги вълнуват, определено трудно ще спечелите и задържите симпатиите им. Това важи не само за бизнес комуникация, но и за разговори с колеги, първи любовни срещи.

Свързани статии

Отговаряте с една – две думи

Без значение от ситуацията – дали е при любовна драма, спор с колега, запознаване или друго, оскъдният отговор винаги създава лошо впечатление за вас. Дайте възможност на разговора да се развие, и според ситуацията подбирайте разумно думите си, защото когато например сме ядосани, те могат да бъдат разрушителни.

Говорите лошо за други, дори за общи познати

Още един вреден навик, който може да ви направи по-малко харесвани от мъже и от жени е отправянето на негативни думи по чужд адрес. Може да е изкушаващо да поклюкарствате с колеги, приятели или потенциален интимен партньор, но бъдете внимателни с критиките към другите.

По материали от brightside.me

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )