Връщане към миналото, усещане за зависимост към чуждото мнение… Въпреки че няма как постоянно да се чувстваме щастливи, тъй като животът е от възходи и падения, нашите навици, някои, от които всекидневни, могат да допринесат за това да бъдем постоянно недоволни. Крайно време е да се отървем от онези, които ни пречат да разгърнем своя потенциал максимално и да изпитаме вкусовете на живота. Вижте 5 вредни навика и как точно саботират щастието ви.

Задържате емоциите си

Може би няма човек, на когото в детството да не са му казвали „Не плачи“ или „Не се натъжавай от това“. Въпреки че тези думи би трябвало да ни утешат, на по-късен етап от живота си ние вече сме се научили да прикриваме своите емоции, особено негативните. Според западни психолози, това може да ни попречи да изживяваме максимално своите положителни емоции, води до по-лоша комуникация и взаимоотношения и засяга по различен начин живота ни.

6 знака, че се нуждаете от емоционален детокс

Не си позволявате да правите грешки

Още един токсичен навик, от който нямате нужда, ако искате всеки ден да виждате хубавото в живота. Желанието ни винаги да сме идеални във всичко, черпи от нашата положителна енергия и определено вреди. Помислете само колко велики хора са допуснали и допускат грешки, провали. Често ние самите поставяме по-високи изисквания към себе си, отколкото другите. А това вреди!

Лоши навици, които всяка зодия има

Предпочитате ролята на жертва

Токсичен навик. Всеки познава поне един такъв човек, който за всичките си неволи обвинява колегите, близките, живота като цяло. Такива личности смятат, че това което им се случва е несправедливо. Със сигурност има ситуации, които не зависят от тях, но с постоянното мрънкане и липсата на инициатива не правят нещата по-добри.

Още по темата

„Четете“ чужди мисли

Вреден навик, който почти всеки има. В ситуации от различен характер, понякога тълкуваме нещата през своята гледна точка. Погрешно разчитаме мимики, жестове. Сами се поставяме в капан на заблудата, мислейки си, че от отсрещната страна не ни одобряват или пък изпитват към нас чувства, положителни емоции. Четенето на мисли ни кара дълго след ситуацията да анализираме нещата, което натоварва и вреди на щастието ни.

6 грешки, които ни правят по-малко харесвани

Фокусирате се върху успеха на другите

Това няма как да не ви подейства демотивиращо. Всъщност, ние виждаме само това, което другите смятат за необходимо да ни покажат, забравяйки, че зад лъскавото или издигането в йерархията стоят много жертви и условия. Губене на време и енергия е да се сравняваме. Много по-положително би било да следваме вдъхновяващи личности, които да ни мотивират да търсим успеха и щастието, които са добри за нас, тъй като всеки ги измерва по различен начин.