Свободно време

7 мантри, намаляващи негативните емоции

За повече щастие

01.07.2021г. / 13 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаем, че нашите думи и мисли имат мощни вибрации и привличат положителното или отрицателното. Като инструмент на ума, трябва да ги използваме в нашата ползва и в ничия вреда. Думите могат да облекчават негативните емоции, да ни вдъхват сила, за отворят любовта към другите и към нас самите. 

Думите изказани като мантри, които трансформират нашата нагласа към живота.Мантрите са част от редица практики. Тях можем да казваме на глас или пък не. Важно е да казваме всеки ден, през ден или по няколко пъти на ден. Те са подходящи за медитация, за "лекуване" на душата. Вижте 7 мантри, които могат да помогнат при негативни емоции.

Знам, че съм обичан/a и подкрепян/a 

Тази мантра, която може да изричате и тихо на глас, е подходяща за уверено начало на деня. Разбира се мантрите са ни нужди както в трудни моменти, така и когато всичко върви според желанията ни. Докато си я мислите или изричате, обвийте ръце около тялото си, сякаш се прегръщате и подкрепяте. 

Как да се справите с хора, които изцеждат енергията ви

Това също ще отмине

Когато ни е трудно, лесно се отчайваме, забравяйки, че животът не е линеен. Затова, ако е необходимо по няколко пъти на ден си казвайте тази мантра, за да намалите болезнените емоции. 

Предавам своите страхове и тревоги на Вселената

15 мантри за всеки ден

Когато си казвате тази мантра, опитайте се да визуализирате себе си, сякаш сваляте тежък товар от себе си, сякаш сте победител. Представете си как бихте изглеждали, ако нямате тези тревоги. Мислете положително. 

Избирам да се чувствам добре със себе си всеки ден

Започвайте деня си с тази мантра и също така си я казвайте в онези мигове, в които се съмнявате колко сте талантливи, привлекателни. 

Свързани статии

Аз съм точно там, където трябва да бъда

Отново думи за кураж, които ще ви напомнят, че никой не може да ви спре от сбъдването на мечтите. 

6 грешки, които ни правят по-малко харесвани

Освобождавам се миналото и си прощавам

Много хора не могат д постигнат желаното щастие, защото винаги намират начин да се ровят в миналото си. Няма значение дали сте допуснали грешка или някой ви е наранил. Разделете се с миналото си, казвайки си тази мантра. Всеки ден, в трудни мигове…

Нещата винаги се развиват в моя полза

Дори и към настоящия момент да не изглежда така, не спирайте да си повтаряте тази мантра. Тя ще ви вдъхне кураж. 

Снимка: istock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )