Свободно време

Статуята на принцеса Даяна събра отново Уилям и Хари

След месеци на напрежение в кралския двор, принцовете се събраха за откриването на паметника на Даяна

02.07.2021г. / 13 31ч.
Аз жената
Снимка: Getty images

Снимка: Getty images

Принцовете Уилям и Хари застанаха един до друг в емоционален момент след месеци на напрежение в британското кралско семейство. Двамата братя присъстваха заедно на церемония по откриването на паметник на тяхната майка, принцеса Даяна.

Свързани статии

Откриването на статуята в двореца Кенсингтън бе на рождения ден на покойната Даяна, която щеше да навърши 60 години на 1 юли.

След погребението на принц Филип през април т. г., това е първият път, в който Уилям и Хари се виждат лице в лице. И двамата изглеждаха в добро настроение, радвайки се на компанията си.

Според експерта по език на тялото Джуди Джеймс, цитирана от The Sun, при принц Хари се е усещало „вътрешно напрежение“ по време на откриването на паметника.

Признак за това напрежение според експерта е, че принц Хари е докоснал своята брачна халка, което е жест, изразяващ несигурност и вътрешно притеснение.

Статуята в памет на принцеса Даяна обаче провокира не само положителни коментари, както и доста въпроси като например защо е представена с три деца около нея. От двореца Кенсингтън дават отговор, че статуята символизира последните дни на нейния живот, когато тя е в ролята на посланик на хуманитарни каузи, свързани с децата по цял свят.

Снимка: Getty images

Коментирай