Свободно време

5 причини интелигентните хора да откриват трудно любовта

Защо за по-умните намирането на партньор не е лесно

16.07.2021г. / 08 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Интелектът е едновременно дар и проклятие. Той може да помогне в много сфери на живота, но и да попречи. В откриването на любовта определено на интелигентните хора им е доста по-трудно. Те се поглеждат в огледалото и вече знаят какво искат, с какво не биха направили компромис, от какво наистина имат нужда.

Интелигентният човек е надежден партньор. Той е смислен, отдаден, целеустремен, добре знае качествата и недостатъците си. Затова и търси човек, който е на сходно осъзнато ниво, като него. Откриването му обаче е трудно.

Научни доказателства, че сте по-интелигентни от средното ниво

Защо интелигентните хора откриват любовта по-трудно?

1. Интелигентните хора са аналитични.

Интелектът е способността на мозъка да борави с информацията, с която разполага. Това прави умът по-аналитичен, особено ако сте човек с по-високо IQ. Интелигентният човек умее да анализира сигналите, които улавя от поведението на партньорите си, като добре преценява дали са подходящи за дългосрочна инвестиция на чувства или не. Това не означава, че интелигентните хора не са спонтанни и романтични. По-скоро те усещат и знаят кога си струва да се впускат във връзка и кога тя е загуба на време.

Тест от 2 въпроса определя колко сте интелигентни

2. Интелигентните хора знаят, че е по-добре да са сами, отколкото с грешния човек.

Да си с грешния човек е нещо, подобно на затвор, само че в емоционален смисъл. Не можеш да си откровен с него и със себе си, не можеш да се изразяваш свободно, не можеш да дишаш свободно в компанията на човек, който по никакъв начин не ти приляга. Колкото повече се опитваш да притъпиш гласа отвътре, толкова повече нещастието взима превес. Интелигентните хора предпочитат да останат сами колкото е необходимо, но да открият човек, за когото си заслужава да се борят.

3. Интелигентните хора знаят, че връзките често приключват.

Интелигентните личности рядко летят в облаците и още по-рядко се самозаблуждават. Те добре знаят, че връзките могат да се провалят, дори да са най-щастливите. Също така добре знаят, че за да е успешна една връзка, за нея трябва да се работи постоянно. Двамата партньори трябва да дават всичко от себе си, за да може отношенията им да вървят напред и нагоре.

Колко вида интелект може да притежава човек?

Свързани статии

4. Интелигентните хора плашат другите.

Интелигентните хора трудно могат да скрият излъчването си, което подсказва за тяхното ниво. Това плаши другите – не само по-слабо интелигентните хора, но и онези, които са наравно с тях. Инстинктивно човек се запитва дали ще може да се справи с интелигентна личност с остър ум, който умее да постъпва адекватно във всяка ситуация. Това понякога е плашещо, дори за високоинтелигентните хора, които се сблъскват с авторитета на друг човек с високо IQ и собствена ярка позиция.

Признаци, че сте по-умни, отколкото мислите

5. Интелигентните хора знаят как да се пазят.

Хората с по-обикновени умствени възможности не са така наясно с опасностите в една необмислена връзка, както е при интелигентните хора. Те са предпазливи при запознанствата си. Умеят да поставят граници, да се държат хладно и дистанцирано, когато се налага. Поставят повече бариери. По-трудно е да простят, когато доверието им е било нарушено.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 2 години )
ne komentiram horskata prostotia , al4nost , koito vse po- trudno preglu6tam ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар