Свободно време

Филмът Women do cry – българското участие на фестивала в Кан

Отново повод за гордост

15.07.2021г. / 13 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty images

Снимка: Getty images

Едно от най-значимите филмови събития за годината е фестивалът в Кан. През 2021 година той се провежда между 6 и 17 юли. Това е 74-ото издание на престижния кинофестивал, а ние отново имаме повод за гордост.

Българско-френската продукция „Жените наистина плачат“ (Women do cry), която е дело на талантливите дами Весела Казакова и Мила Минева, е част от официалната селекция „Определено отношение“, в която попадат филми от различни държави, отличаващи се с оригиналност. В него публиката ще се докосне до играта на актрисите Мария Бакалова, Ралица Стоянова, Катя Казакова, Биляна Казакова (както и на Йосив Сърчаджиев) и други.

Комисията за подбор на филми е избрала над 60 за програмата на фестивала, измежду 2800 ленти.

След като през изминалата 2020 година кинофестивалът в Кан не се проведе заради пандемията от коронавирус, тази година имаше чудесни филми, а блясъкът и разкошът от червения килим абсолютно ни грабват.

„Women Do Cry“ е една лента за отношението на жените, за изпитанията, през които преминават, за предразсъдъците на обществото, в което живеем. Интересни женски образи, които отразяват нечии реални образи някъде сред нас.

История, в която може би малко или много всяка жена би могла да припознае себе си, своя роднина, близка, позната. Да изкрещи на целия свят, че тя заслужава равни права, уважение.

История за ХИВ и отношението на обществото към хората с него. Запомнящи се образи, впечатляваща игра, която със сигурност спечели сърцата на хиляди зрители не само по света, но и у нас.

Снимките на филма „Жените наистина плачат“ се провеждат много преди Мария Бакалова да участва в „Борат 2“. Нейната героиня Соня има да каже много на света.

Е, този талантлив женски състав сега е в пълния си блясък на филмовия фестивал в Кан. Готови ли сте за още големи успехи, момичета?

Коментирай
Свободно време