Свободно време

5 знака, че трябва да прекратите приятелството

Колкото и да не ви се иска

13.08.2021г. / 10 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Приятелството е нещо, което градим от детските си години. Учим се да сме толерантни, подкрепящи, да не нараняваме, да се извиняваме. Понякога добрият приятел е повече от роднина. Може би няма човек, който да няма в обкръжението си токсична приятелка или приятел. Понякога да прекратим връзката с такъв човек е трудно по ред причини – връзката ни е дългогодишна, имаме общи приятели, смятаме, че заслужаваме тяхното отношение, само те са ни приятели, не осъзнаваме, че отношенията с тази личност само ни пречат. 

Кои са знаците, че е време да помислите за вашето токсично приятелство и да продължите напред без него?

Вашата приятелка/приятел ви кара да се състезавате с другите им приятели

Сравняването ви с когото и да било, особено в случай, в който вие сте показани в негативна светлина е неприемливо. Разбира се токсичната приятелка винаги намира начин да го направи така, че да не ви го каже директно. Може да ви разкаже как ваша обща приятел или нейна, е платила сметката в кафенето, подарила ѝ е по-скъп подарък за рождения ден или нещо хубаво просто така и т.н. 

Изберете си сърце и вижте каква изненада ви очаква

Когато се срещате, обсъждате въпроси, които вълнуват само вашата приятелка/приятел

Тя/той няма търпение да ви разкаже последните новини за личния си живот и това е чудесно. Но щом вие се опитате да говорите за себе си, хубавите неща или проблемите си, отсрещната страна прави всичко възможно да ви прекъсне и да не ви чуе. 

Тест с карти показва близкото бъдеще

Критикува снизходително, но не приема критиките ви

Честността е фундамент в отношенията с приятелите ни (и не само). Критиката не е непременно лоша, когато е конструктивна. От друга страна, токсичната приятелка или приятел, няма да ви пощади. Тяхната цел е да ви унижи, да ви накара да се чувствате зле, но ако вие се опитате да ги критикувате, могат да се възмутят силно. 

Свързани статии

Вие сте тези, които по-често инициирате срещи

Когато вашата приятелка не се интересува от вас, тя не допринася за връзката ви. Но е възможно и да попаднете в друга неприятна ситуация, в която тя е твърде обсебваща и иска вие да сте ѝ винаги на разположение. 

Непостоянство в емоциите

Или вашата приятелка/приятел има топло отношение към вас, или в друг момент рязко показва студенина и се отдръпва. Непоследователността и непредсказуемостта на поведението им, обикновени ви изненадва и наранява. В даден момент сте разговаряли приятно, а в следващия сте игнорирани. 

Коментирай