Най-добрата приятелка е повече от сестра. С нея можете да споделите всичко, да се смеете, да плачете, да ѝ доверите тайните си. Не с всеки приятел обаче можете да се разбирате еднакво добре. Понякога най-добрият приятел се превръща и в нещо като враг, човек, който непрекъснато ви изнервя, изпива енергията ви, вече не можете да общувате без напрежение. Дали приятелството ви се е превърнало в токсично?

5 начина да оправите токсичната си връзка

Нетоксичните приятелства няма да ви накарат да се чувствате зле, докато сте в компанията на приятел. Той ще ви предразположи да бъдете себе си, да се чувствате свободни да се изразявате, без да премисляте всяка дума, да се държите напълно свободно. И най-вече да се чувствате в безопасност.

Докато при токсичните приятелства не само не се чувствате в безопасност, а и присъствието на токсичния приятел ви кара да изпитвате безпокойство, липса на подкрепа и разбиране, трудности в общуването.

Токсичното приятелство се усеща много осезаемо и по нагласата ви към срещите с човека. Когато дойде време за седмичната ви среща, а вие изпитвате нежелание да се видите, приемате го като задължение, това е един от знаците, че приятелството ви е токсично за вас.

6-те типа най-токсични партньори в любовта

Кои са останалите признаци, подсказващи токсичен най-добър приятел?

1. Отношенията и общуването ви са еднопосочна улица.

2. Приятелят/ приятелката ви ви иска в определена роля.

3. Кара ви да се чувствате неудобно във всякакъв смисъл.

4. Критикува ви, но не приема вашата критика.

5 общи черти, които токсичните хора имат

5. Кара ви да се чувствате нищожни и незначителни.

6. Никога не можете да разчитате на него/ нея.

7. Кара ви да изпитвате вина.

8. Ревнува.

5 причини да не съжалявате, че изтривате токсичните хора от живота си

Още по темата

9. Приятелството и общуването ви кара да се чувствате изморени и без енергия.

10. Докато сте около него/ нея, започват да се появяват физически симптоми – неразположения, стомашни болки, потни вълни.

11. Спрели сте да споделяте истинските си мисли и чувства.

12. Самочувствието ви е по-ниско в компанията на токсичен приятел.

Токсичната връзка и уврежданията в тялото, които причинява

13. Приятелството ви ви е накарало да понижите стандартите си, да свалите летвата за много неща. Интуицията ви подсказва, че не трябва да го правите.