Карта на деня – Четворка мечове.

Това е карта, която ни напомня за нуждата да се отдръпнем от света, да съберем мислите и силите си. Нуждаем се от почивка, далеч от шума, отговорностите и спешните задачи. Един ритрийт от света би ни се отразил много добре в този момент, за да мобилизираме отново енергията и да изострим силата и концентрацията на мисълта си.

Съвет за деня – Звездата.

Звездата идва след тежка карта, като Кулата, за да донесе надежда. Това е момент, в който се прераждаме след преживени сътресения. След разпадането на въздушните кули, в които преди сме вярвали, Звездата е откриване на по-висш смисъл и цел, които да ни водят напред.

В работата: Ден, в който може да има отлагане, изчакване и забавяне. Не се ядосвайте, а го приемете като възможност да си починете и съберете силите си.

За влюбените и семейните: Ден за лечение, ако картите от предишните дни говорят за по-бурни страсти и разговори, днес вече сме уморени да водим битки и се отдръпваме в себе си, за да потърсим баланс и да се помирим с другия. Вече сте трансформирани след преживените събития и сега сте в очакване на по-доброто, което предстои.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.