Свободно време

„Чуй кой говори“ – спомен за Апостол Карамитев по Bulgaria ON AIR тази неделя

Епизодът е част от документалната поредица „Умно село“

21.10.2021г. / 12 54ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Изминали са 70 години, откакто звездата на незабравимия Апостол Карамитев изгрява в киното – във филма „Утро над родината“ и 48 години от онзи ноемврийски ден на 1973, когато абсолютният любимец на българската публика си отива от този свят едва на 50-годишна възраст. Докосване до неустоимия му личен чар и до незабравимия му глас, който кънти в аудиторията на негово име в днешния НАТФИЗ, предлага епизодът „Чуй кой говори“ от поредицата „Умно село“, който Bulgaria ON AIR ще излъчи в ефира си тази неделя, 24 октомври, точно в 19:30 часа.

Стотици хора със сълзи в очите изпълват цялата улица „Раковски“ и подстъпите към сградата на тогавашния ВИТИЗ, за да изпратят „Любимец 13“ в последния му път. Кадрите са само част от спомена за легендарния актьор, документиран в епизода „Чуй кой говори“ от документалната поредица „Умно село“.

За невероятния си късмет да са ученици на Апостол Карамитев, във филма споделят Велко Кънев, Павел Васев, Богдан Глишев. Последният ще приседне край гроба на Учителя и ще му остави запалена цигара, продължавайки диалозите наум, които не спират и след като Апостол се присъединява към Небесния театър.

Всичко това и още много интересни факти за биографията на големия български театрален и филмов актьор – не пропускайте в епизода „Чуй кой говори“ от поредицата „Умно село“, на 24 октомври, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай