Свободно време

Три сини камъка за балансиране на гърлената чакра

За повече смелост

21.10.2021г. / 15 48ч.
Михаела Лазарова
Камък син апатит. Снимка: istock

Камък син апатит. Снимка: istock

Чакрите са енергийните центрове на нашето тяло, а всяка чакра играе важна роля за здравето на нашето тяло и ум. Една от чакрите, на които днес ще обърнем внимание и трите сини камъка, спомагащи за нейния баланс е гърлената чакра.

Благодарение на нея ние се изразяваме свободно, без да усещаме ограничения. Не се страхуваме, говорим с увереност, думата ни се приема сериозно. Но страхът от отхвърляне, премълчаването на истината блокират гърлената чакра. Тези три сини камъка са чудесни за балансиране на тази чакра.

Син дантелен ахат

Красив камък, който има успокояващи и облекчаващи стреса вибрации и за който се смята, че върши „чудеса“ за гърлената чакра. Синият дантелен ахат ни помага за себеизразяването, помага когато се чувстваме несигурни, когато се страхуваме, които чувства може да ни попречат да изразим себе си. Той има нежни бледосини нюанси, които са особено красиви под формата на бижу. За камъкът се смята, че помага за постигането на повече спокойствие, тъй като има висока вибрация.

Как да балансирате чакрите си

Притежаването на такъв камък помага за елиминирането на токсичната енергия и негативните емоции. В допълнение, той е подходящ за поддържане на гърлената чакра отворена и балансирана, за това да можем да изразяваме емоциите си, вместо да ги избягваме или потискаме. Не бива да забравяме, че ограничаването на нашите чувства само ни вреди.

Син апатит

Гърлената ни чакра може да се блокира, когато се съпротивляваме на естествения поток на живота и случващото се, когато сме привързани към хора или преживявания, които вече не ни носят нищо положително.

Коя е най-силната ви чакра според зодията и как е свързана с вашето здраве?

Понякога се чувстваме така, сякаш няма решение пред нас, има застой и т. н. Апатитът ни помага да видим възможностите, да намерим решения на предизвикателствата, да превърнем мечтите си в реалност. Изпълва ни със страст и мотивация да отстояваме себе си и да приключваме с лекота токсичните взаимоотношения.

Страхът го няма, говорим истината с увереност, без да се интересуваме какво мислят другите за нас. Така успяваме да премахнем блокажите от гърлената чакра. Син апатит можем да носим като бижу, малко парче в чантата си или да го декорираме в дома си.

3 камъка за баланс на кореновата чакра

Свързани статии

Син топаз

Още нещо, което блокира гърлената чакра е липсата на откритост и честност във взаимоотношенията ни с другите. Ако нашите идеи и мисли не могат да бъдат изразени, ако нашето самоизразяване непрекъснато се проваля, гърлената ни чакра постепенно се блокира.

Имаме усещането, че се „задушаваме“ всеки път щом ни се иска да изразим своите мисли.

Красотата и енергията на синия топаз ни помагат да балансираме нашата гърлена чакра. Да видим собствената си стойност, да повдигнем самочувствието си.

Да поставим здравословни граници и да привлечем отношения, които се основават на взаимно доверие и добра комуникация. Приемаме себе си, обичаме се повече, страхът от отхвърляне е елиминиран. Чувстваме се леко, свободни да можем да изразим себе си.

Коментирай