Свободно време

3 камъка за баланс на кореновата чакра

За повече сила

09.10.2021г. / 19 52ч.
Михаела Лазарова
Опушен кварц. Снимка: Istock

Опушен кварц. Снимка: Istock

Знаете ли, че чакрите са енергийните центрове на нашето тяло. Всяка чакра има своя собствена енергийна цел и има важна роля за здравето на тялото и духа ни. Научавайки се да овладяваме собствената си енергия, ние включваме огромен резерв от сили в себе си.

Може би сте чували за кореновата чакра, която се намира в основата на гръбначния стълб, която е първата основна чакра. Когато тя е дебалансирана е възможно да се чувстваме по-уморени, депресирани, алчни, негативни. Кореновата чакра се свързва с половите органи, дебелото черво.

От друга страна, когато тази чакра е балансирана, ние се чувстваме силни, сигурни, спокойни, успяваме да задоволим нуждите си в живота, да сме удовлетворени. Хубавото е, че можем да постигнем този баланс, благодарение на три камъка. Вижте кои са те.

5 камъка за повече успех и пари

Опушен кварц

Прекрасен камък, който ни дава подхранваща енергия. Особено подходящ е за хора, чиято работа е свързана с много умствен труд, които често страдат от тревожност, безсъние, тъй като това може да доведе до дисбаланс на кореновата чакра.

Опушеният кварц ни помага да се чувстваме по-спокойни и балансирани. Той е и един от най-добрите кристали за прочистване на аурата, тъй като бързо изчиства всички отрицателни енергии.

За да подобрим енергията си, можем да носим опушения кварц под формата на бижу, да го декорираме в дома си, да носим в чантата си малко парче от него, да го поставим в работното си пространство.

Камъни за любов и романтика

Хелиотроп

Нивата ни на жизненост и енергия са тясно свързани с кореновата ни чакра и затова е толкова важно да обърнем допълнително внимание на нея. Въпреки че останалите чакри може да са отворени и да са в баланс, напълно възможно е кореновата ни чакра да е блокирана. От друга страна, красивият хелиотроп ни помага да постигнем баланс, премахвайки всякакви енергийни блокажи. Този кристал има силна земна връзка, което го прави един от най-мощните заземяващи кристали.

Чакри и кристали

Хелиотропът ни дава свежа енергия и жизнена сила, помага ни да повишим самочувствието си, сила, за да преодоляваме предизвикателствата и препятствията в живота, без да се блокира кореновата чакра. Него също може да носите като бижу, да поставите в дома си.

Оникс

Страхът също може да бъде една от основните причини за блокирана коренова чакра. Ако продължително време сме изпитвали страх, много вероятно е тази ни чакра да е дебалансирана. Дори в ситуации, в които се чувстваме напълно безсилни и безнадеждни, винаги можем да направим нещо, за да преодолеем страха си.

Свързани статии

Благодарение на камъка оникс, ние разбираме, че въпреки че невинаги можем да променим обстоятелствата извън нас, може да променим гледната си точка и това как приемаме събитията, които ни се случват. Дори и изобщо да не можем да направим нищо, за да променим неприятната ситуация, можем поне да се опитаме да възприемем с доза хумор и оптимизъм случващото се.

Ониксът има защитни свойства, дава ни усещането за сила, пази ни от хората с лоша енергия. Вземете оникс между дланите си, затворете очи. Отпуснете ума и тялото си, вдишайте и издишайте дълбоко. Съсредоточете се върху енергията му. Разбира се, както останалите два камъка, така и ониксът може да се носи като аксесоар, да се декорира в офиса, дома.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )