Свободно време

Камъни за балансиране на чакрата на третото око

Повишават нашата интуиция

27.10.2021г. / 11 21ч.
Михаела Лазарова
Камък танзанит. Снимка: istock

Камък танзанит. Снимка: istock

Чакрите са енергийните центрове на нашето тяло. Всяка чакра има своя собствена енергийна цел и всяка от тях играе важна роля за общото ни здраве и благополучие. Чакрата на третото око се намира между веждите. Смята се, че тя е свързана с хипофизата, главата и очите.

Когато тя е в баланс, ние можем да виждаме всичко по-ясно, успяваме да бъдем в тон със себе си, материалния и духовен свят. Тъй като тя се влияе лесно от нашите мисли и чувства лесно може да бъде блокирана. Хубавото е, че има някои камъни, които помагат да я балансираме отново, като:

Танзанит

Танзанитът е кристал с много висока вибрация, който ни помага да отключим нашата интуиция и психически сили. Той е един от най-добрите кристали за отваряне на чакрата на третото око. Смята се, че с негова помощ успяваме да се свържем със своите ангели. Танзанитът е и кристал за защита. Това е важно, защото може да се нуждаем от допълнителна защита, когато нашата чакра на третото око започне да се отваря, тъй като ставаме по-уязвими към всички видове енергии.

Три сини камъка за балансиране на гърлената чакра

Камъкът действа с успокояваща вибрация. Може да го носим като аксесоар, да го декорираме в дома си, да го държим в ръцете си, когато усещаме напрежение, да е край нас, докато медитираме.

Успокояващите и хармонизиращи вибрации на танзанита го правят чудесен кристал, който да държите в ръцете си, докато медитирате. Чудесен е за саморефлексия (когато обръщаме внимание на своите емоции, мисли, поведение).

5 камъка за повече успех и пари

Содалит

Содалитът бива наричан още и камъкът на истината, тъй като ни помага да виждаме сложните ситуации в живота си с яснота и честност, как всичко е взаимносвързано.

Това е камък, който ни напомня и помага да се грижим по-добре за себе си и собствените си нужди. Благодарение на него успяваме да отблокираме чакрата на третото око, да виждаме положителното в живота, когато ни е трудно, както и да виждаме положителните страни и добрите качества на хората край нас.

Содалитът помага да постигнем вътрешен мир и е подходящ камък за по-темпераментните личности.

Изберете си книга на мъдростта и вижте как да постигнете щастие

Син кварц

Друг камък, който стимулира чакрата на третото око е синият кварц. Той също има висока вибрация и ни помага да достигнем осъзнатост. Учи ни, че тук и сега е нашата истинска сила. Смята се, че ни помага и да се свържем със своя ангел пазител, изпълва ни със спокойствие и хармонични вибрации и ни помага да фокусираме ума си.

Освен че успяваме да отблокираме чакрата на третото око, ние ставаме по-интуитивни и можем да вземем най-добрите решения за живота си. Ако сме изпитвали определени страхове, които са ни спирали да тръгнем в определена посока, то синият кварц може да помогне и да повишим своята решителност. Не на последно място ни помага да релаксираме и освен върху чакрата на третото око, има благоприятно влияние и върху гърлената чакра.

Коментирай