Свободно време

Bulgaria ON AIR представя епизода „Ромео, Жулиета и Маргарита“ на „Умно село“

Гледайте епизода на 31 октомври

28.10.2021г. / 15 50ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Камерата на „Умно село“ запечатва една честна и откровена изповед приживе на голямата Маргарита Дупаринова и разкрива неочаквани аспекти от познатата ни „стара школа“ актьори от Народния театър. Тази неделя, 31 октомври, точно в 19:30 часа, Bulgaria ON AIR ще излъчи в ефира си епизод от документалната поредица „Умно село“, озаглавен „Ромео, Жулиета и Маргарита“ в памет на някогашната прима на Народния театър.

Някогашната Жулиета в партньорство със съпруга си Апостол Карамитев, с когото сключват брак на сцената, е готова на партньорство с най-младите си колеги. Влиза в задочен диалог със студентите от НАТФИЗ, четейки модерни текстове, припомня им репликите на Ромео и Жулиета от партерния си прозорец, докато младите актьори отминават безгрижно покрай него, без да подозират, че от него ги гледа една театрална легенда. И репетират, и повтарят репликите, които са изричали поколения преди тях – оставайки непознати един за друг.

Не пропускайте епизода от поредицата „Умно село“ с Маргарита Дупаринова в главната роля – тази неделя, 31 октомври, точно в 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай