Свободно време

4 камъка, подходящи при паник атаки

За по-малко стрес

24.11.2021г. / 12 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички сме чували за паник атаките. Вероятно и някои от хората, които ги получават, не подозират изобщо, че в определени моменти получават паник атака. Затруднено дишане, силен страх, усещане, че се получава инсулт, инфаркт... Паник атаките налагат консултация с лекар специалист, който да посъветва пациента как да се справя с тях. Хубавото е, че има и някои камъни, за които се смята, че също помагат за облекчаване на паник атаките, но разбира се, те не заместват терапията, която лекарят е назначил.

Содалит за възстановяване на емоционалния баланс

Паник атаките може да имат различна продължителност. При някои хора те са в рамките на 5-10 минути, но може да продължат и повече от час. Паник атаките могат да се появяват във всеки момент, неочаквани. Докато пазаруваме, имаме служебна среща, когато се усещаме притеснени по даден въпрос. Содалитът е камък, който се използва за подпомагане облекчаването на паническите разстройства, чрез освобождаване на усещането за вина, страхове и фобии.

Паник атаките – причини и симптоми

Той е отличен камък за възстановяване на емоционалното и психическото равновесие. Содалит може да се декорира в дома, офиса, да се носи като аксесоар, да се държи в ръка при нужда, когато усещаме, че е възможно да получим паник атака.

Хаулит за успокояване на ума и предотвратяване на панически атаки

Интересен камък, за който се смята, че би бил от полза за тези хора, които страдат от безсъние и имат нужда да балансират своя вътрешен мир. Смята се също така, че това е един от най-добрите камъни срещу паник атаки, защото успокоява ума, както и отрицателните емоции като гняв, разочарование, негодувание. Подходящ е за декорация в офиса, работното пространство, спалнята, както и за носене като аксесоар.

Физически проявления на стрес в тялото

Флуорит за защита срещу панически атаки

Както повечето камъни и кристали, така и флуоритът може да бъде открит в няколко красиви цвята, като зелено, лилаво, син, жълт, с няколко различни багри в него. Има няколко фактора, които могат да увеличат риска от развитието на паническо разстройство. Някои от тях са силен стрес в резултат на тежко заболяване и смърт на близки хора, травмиращи събития, големи промени, като загуба на работа, развод, раздяла и т. н.

10 токсични емоции, които пречат на щастието

Свързани статии

Тук ролята на флуорита може да ни помогне да се справим с всякакъв вид стрес, да облекчим психичните разстройства и да балансираме емоциите си. Да бъдем по-смели, уверени, мотивирани да продължим напред.

Кианит за елиминиране на стреса и гнева

Живеем динамично и понякога не осъзнаваме колко стрес носим в себе си. Гневим се за дребни неща, но отново не осъзнаваме, че имаме нужда да се разтоварим от отрицателните емоции, които могат да са причина за възникване на паник атаките.

Кианитът е успокояващ камък, който спомага за разсейването на страхове, фобии, стрес, гняв, страх и разочарование. Той също е подходящ като декорация към интериора или за носене като аксесоар.

Коментирай
Свободно време