Свободно време

Календарът на Fibank 2022 – в подкрепа на БФХГ и на Селскостопанска академия

30.11.2021г. / 15 39ч.
Мария Дуковска
Календарът на Fibank 2022 – в подкрепа на БФХГ и на Селскостопанска академия

За девета поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) застава зад благотворителна кауза, посредством своя луксозен календар за предстоящата 2022-а година. В последния ден на ноември той бе представен пред отбрана публика в литературен клуб „Перото“ в столицата.

Тази година каузата е посветена на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и на идеята за устойчиво развитие, посредством подпомагането на научни разработки за запазване на българските сортове плодове и зеленчуци. Именно тази нелека задача е част от Плана за устойчивост и един от 17-те стълба за устойчивост на Обединените нации, фокусиран върху географско биоразнообразие, водещо до намаляване на въглеродния отпечатък и вредата върху природата от използването на пестициди.

Концепцията на календар 2022 е повече от интересна, като съчетава финеса, чистотата и грацията на девойките и момичетата от Българската федерация по художествена гимнастика, които по нестандартен начин позират с типично български плодове, зеленчуци, цветя, включително и прословутата ни Роза Дамасцена (маслодайна роза). Зад реализацията на проекта застава традиционно екипът на рекламна агенция KIWI Advertising с артдиректор Елица Узунова, който работи по концепцията, дизайна, обработката и печата на календара. Стайлингът е на Сирма Чаушева, а фотограф е Елена Ненкова. Още от първото издание на календара през 2013 г. на страниците му са заставали едни от най-известните лица в българския спорт.

„Позитивните, чисто български каузи, са много важни за нас! На първо място – съхраняването и развитието на нашите изконни български сортове плодове, зеленчуци и посеви. Това е стратегическа мисия с далечна перспектива и тя ще дава богата реколта с поколения напред. Редом с това подкрепяме и родната художествена гимнастика – спортът, станал българска гордост пред целия свят. Така дойде художествената идея да съчетаем красотата и грацията на нашите прекрасни момичета с натуралната символика на типично български сортове плодове и зеленчуци. И хармоничната им обща визия буквално оживя!“, споделя Никола Бакалов, Главен изпълнителен директор (CEO) и Председател на Управителния съвет на Fibank.

Пред обектива на Елена Ненкова в продължение на три дни заставаха Камелия Петрова, Кристиана Дойчева, Сузан Пуладиан, Гергана Трендафилова, Мария Стаменова, Александра Василева – членове на националния отбор по художествена гимнастика – ансамбъл девойки; Стефани Кирякова, Ева Брезелиева, Лъчезара Пекова, Стилияна Николова, Татяна Воложанина и Катрин Тасева – членове на националния отбор по художествена гимнастика – ансамбъл жени; както и олимпийските шампиони от Токио 2020 Мадлен Радуканова, Боряна Калейн, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Всички средства от продажбите на календара ще бъдат дарени на Българската федерация по художествена гимнастика и на Селскостопанска академия, с цел подпомагане на тяхната дейност. Календарът е наличен във всички клонове и офиси на Fibank от 6 декември и е с цена 10 лв. Той е отпечатан на 100% рециклирана хартия без съдържание на елементарен хлор, без тежки метали и с неутрално pH в унисон с дългосрочния ангажимент на банката към обществено отговорни устойчиви практики.

„Горди сме, че с нашето послание в този благотворителен календар можем да подкрепим идеята за устойчиво развитие – подпомагане на научните разработки за запазване на българските сортове. С благодарност към нашите партньори от Fibank, които за поредна година помогнаха на българската художествена гимнастика да осъществи своята олимпийска мечта!“, отбелязва на свой ред Илиана Раева, президент на БФХГ.

Коментирай