Карта на деня – Влюбените изобразява Адам и Ева в райската градина преди грехопадението и най-често се появява, когато трябва да се вземе дълбоко, емоционално решение на ниво душа. Влюбените са кръстопът, те са тук за да ви вдъхновят да осъзнаете какво наистина обичате и да го изберете. Да преоткриете своите ценности и мотивация, да се запитате дали изборът хармонизира с вашата душа, с усещането ви за мисия и с вътрешната ви ценностна система. Може да възприемете тази карта и като себеоткриване и взимане на определено решение спрямо това себеоткриване.

Картата ви стимулира да обърнете внимание на вътрешния си свят и начина, по който изразявате себе си. Може да срещнем човек, призвание в живота си, приятел, който винаги е бил там, страст, която искаме да запалим, но наистина това, което ще открием, ще усетим като част от себе си. Картата на влюбените ви призовава да послушате инстинкта си и в крайна сметка изборът е във вашите ръце, а веднъж осъзнали и припознали този избор като единствено правилния и хармоничен за вас, то няма връщане назад.

Съвет за деня – Рицар на чашите символизира онези пламенни мечтатели, които са водени от сърцето и емоциите. Те са величествени и олицетворяват стремежите на духа. Емоциите са искрени, но понякога са твърде идеалистични и нереалистични. Картата символизира онзи първоначален период на влюбеност, в който партньорите се идеализират и копнеят един за друг, но който е толкова нетраен.

В работата: Може да се наложи да направите избор, да вземете важно решение или да предприемете промяна. Бъдете възприемчиви към посланията на интуицията.

За влюбените и семейните: Денят е добър за споделяне на романтични чувства, за мечти, планове за почивка или празник, може да получите новина. Внимавайте да не сте твърде емоционални и чувствителни и особено се пазете да не попаднете в капана на обидата, за да не вземете грешни решения.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.