Карта на деня – Крал на чашите.

Тази енергия ни вдъхновява не само за работа, но и за удоволствие от работата. Успешен ден, особено добър за тези, които работят за себе си, творците и юристите.

Съвет за деня – Десетка жезли.

Езотеричното име на тази карта е „Повелителят на притеснението“. Тя не е еднозначна, често говори за успех и богатства, но постигнати от човек чрез много усилия и притеснения. Тя е предупреждение да внимаваме, защото често се стремим да получим желаното, но постигането на всяка мечта има дан, който трябва да платим.

В работата: Всичко постигнато днес ще е постигнато с труд и вложение на сили и време. Пазете енергията си и не я разпилявайте за твърде имагинерни цели.

За влюбените и семейните: Днес може да почувствате умора от връзката и от динамиката между вас. Дайте си време за почивка, насочете се към дейности, които ви зареждат, за да се завърнете към другия със свежа и обновена енергия.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.