Свободно време

„Емоционален детокс“ – Шериана Бойл

135 начина да преобразите ума, сърцето и духа си

18.01.2022г. / 09 56ч.
Аз жената
Корица: издателство "Ера"

Корица: издателство "Ера"

Всеки задържа негативни емоции в себе си и ги потиска, дори несъзнателно. А трябва да си даваме възможност да ги осмислим и да се освободим от тях. В противен случай те не изчезват – натрупват се и влияят негативно върху настроението, светогледа и дори физическото ни здраве.

  • Нямате енергия и само мисълта за новата работна седмица ви стресира;
  • Изтощени сте от поредната драма в офиса;
  • Още сте ядосани и наранени след спор с близък човек;
  • Чувствате се самотни и отхвърлени;
  • Обвинявате се, че сте неуверени и нерешителни;
  • Постоянно сте под напрежение;
  • Имате проблеми със съня и тревожността...

      Значи спешно ви е нужно емоционално пречистване!

      Това е проста система за емоционален детокс, с помощта на която ще сложите объркващите си усещания в ред и с лекота ще се справяте с всичко, което животът ви поднася.

      Книгата обхваща 135 различни ситуации и състояния на духа – от разочарование и безпомощност до носталгия и разбито сърце. За всеки конкретен случай са описани 7 стъпки, които да изпълните със собственото си темпо.

      Емоционалният детокс отнема само няколко минути, но ще усетите как редовното му практикуване ще преобрази изцяло нагласата ви и ще ви направи по-спокойни и щастливи.

      Тази жизненоважна и могъща книга събира всичко, което ви е нужно, за да се презаредите веднага щом усетите, че балансът ви е нарушен. С нейна помощ ще живеете уверени, че можете да се справите с всякакви предизвикателства по пътя си!

      Шериана Бойл е професор по психология, с богат практически опит в областта. Тя е автор на девет книги, които се радват на голям успех и радушен прием от публиката.

      Откъс

      Аз съм от хората, които се събуждат сутрин с бърборещ, хиперактивен „маймунски“ ум. Мислите ми идват толкова бързо, че не съм сигурна върху какво да се съсредоточа най-напред. Понякога съм изтощена още преди да стана от леглото. Затова, вместо да проверявам имейли, да посягам към календара или да скролвам из социалните мрежи, винаги започвам деня си с ИЗЧИСТВАНЕ. В момента, в който направя първата стъпка – изчисти – се пренасочвам към тялото си. Мислите продължават да се въртят, но вместо да следвам техните разкази, преминавам към втора стъпка – „Това, че сутрин ми идват първо такива мисли, ме кара да се чувствам...“ Дишам осъзнато, като вдишвам и издишвам през носа. След като премина през всичките седем стъпки, „бърборенето“ престава или поне става по-тихо, което ми позволява да се съсредоточа (без много усилия) върху една конкретна задача във всеки даден момент.
      Това, което научих през годините на тази практика, е, че много от непреработените ми емоции се проявяват първо сутрин, готови да бъдат изчистени за деня. За да е по-ясно, включих извадка от това сутрешно ИЗЧИСТВАНЕ в края в рубриката „Бонус“.
      След като опитате ИЗЧИСТВАНЕ за себе си, ще разберете, че то работи. Ще видите всичко в нова светлина, защото щом преминете през и отвъд изчистването на застояла енергия, причинена от потискане на емоциите, ще отворите врати към нов начин на взаимоотношения и преживявания. Докато ИЗЧИСТВАТЕ, ще престанете да съдите това, което ви се случва, или да обвинявате себе си и хората около вас за „лошите“ си чувства. Вместо това ще приемете всеки момент като възможност да развиете умения, мъдрост и прозрение, като същевременно придобиете яснота, мир и висше познание. И то точно сега...
      За да направя това възможно най-просто и лесно и за да можете наистина да се ИЗЧИСТИТЕ, а не само да си мислите, че го правите, описвам в тази книга достъпни препоръки. Ако искате да научите повече за науката и психологията на метода CLEANSE, може да намерите много информация в другите ми книги (особено в „Емоционална детоксикация“) и на моя уебсайт, но настоящата книга е инструмент, който може да използвате, когато се сблъскате с конкретен проблем и имате нужда от ИЗЧИСТВАНЕ, за да го разрешите, често дори и веднага! С други думи, изчистете реакциите си сега и ги анализирайте по-късно ясно и приземено. Някои от вас може да искат да преминат през тази книга с по едно ИЗЧИСТВАНЕ наведнъж и да възприемат проактивен подход към личностното си развитие. Изберете най-подходящия за вас начин, като използвате 135-те ИЗЧИСТВАНИЯ, които съм групирала в шест категории!
      1. Аз-ът и всекидневието
      2. Любов и взаимоотношения
      3. Семейство и дом
      4. Работа и общност
      5. Здраве и благополучие
      6. Кризи и трагедии
      Осъзнах, че има огромна разлика между силата на емоциите, които изплуват на повърхността, когато се справяме с поведението на досаден колега например, и тези, които ни връхлитат, когато сме обзети от скръб, но подобни уж незначителни реакции се натрупват и с времето се превръщат в големи. Дори да не изглежда толкова важно да преработваме емоциите, свързани с ежедневните ни преживявания, то е наистина важно. Ако изчистите по-малките неща, щом се появят, ще бъдете по-устойчиви и ще можете да се справите по-добре с големите неща, когато се появят.
      Всяко ИЗЧИСТВАНЕ представя процеса в лесно управляеми части, като използва ситуации и примери, с които повечето от нас могат да се идентифицират и които имат за цел да разкрият непреработени, заседнали или дори „гноясали“ емоции. Начинът на мислене за емоционално детоксикиране е основата на тази практика, а стъпките на ИЗЧИСТВАНЕТО са инструментите. Запомнете: от сила ви лишават не емоциите, а игнорирането им, натъпкването или задържането им в себе си. Мислете за емоциите като за симптом, а за ИЗЧИСТВАНЕТО – като за лекарство.

      На книжния пазар от 18 януари 2022 г.
      Обем: 288 стр.
      ISBN 978-954-389-671-4
      Издателство: „Ера“
      Корична цена: 17 лв.

Коментирай