Свободно време

Греди Асса пред „Умно село“: Дайте ми друго земно кълбо!

Тази неделя Bulgaria ON AIR излъчва епизод от поредицата в навечерието на рождения му ден

20.01.2022г. / 11 26ч.
Мария Дуковска
Снимка: "Умно село", Bulgaria ON AIR.

Снимка: "Умно село", Bulgaria ON AIR.

По повод рождения ден на големия български живописец Греди Асса тази неделя, 23 януари, от 19:30 часа, Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод от документалната поредица „Умно село“ с тази многолика и артистична личност в главната роля.

Картините му са само повод, отправна точка, за потапяне в безбрежно море от асоциативни връзки. За едно неповторимо пътешествие от малката плевенска улица и сочното зелено на джанката до шареното на Кабо де Лука и синьото на Мексиканския залив. От ветровитото Сохо до протяжните улички на Лисабон. От отворените небеса на Версай до приземията на Сеул.

Един от най-продуктивните майстори на съвременната ни живопис е гражданин на света, но е готов да пристъпи и към „друго земно кълбо“.

В едноименния епизод от поредицата „Умно село“ камерата е огледало за същинския Греди, който буквално заразява с енергията и чувството си за хумор; с актьорски умения и жонглиране с различни културни пластове. И доставя на зрителите една пълна палитра от интензивни емоции и състояния на ума.

Не пропускайте да видите невероятните превъплъщения на най-добрия актьор сред художниците в различни роли – от Чаплин, до... Греди Асса! В „Умно село“ тази неделя, 23 януари, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай
Здраве и красота